Been onder de indruk: "Hij was echt de beste man bij Feyenoord"

23 januari 2023, 11:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Hoewel de eerste Klassieker van dit seizoen qua niveau zeker niet de geschiedenisboeken zal ingaan als goede wedstrijd, hebben meerdere spelers zich van een positieve kant laten zien. Edson Álvarez liet weinig door, Mats Wieffer heerste op het middenveld en Steven Bergwijn bewees als invaller het voetballen nog niet te zijn verleerd. Ook Lutsharel Geertruida kan met een goed gevoel terugkijken op zijn optreden in De Klassieker. Mario Been vond de verdediger zelfs 'echt de beste man bij Feyenoord'.

Feyenoord kreeg in de aanloop naar de tweede seizoenshelft een flinke tik te verwerken. De komst van Gernot Trauner in het afgelopen seizoen bleek een schot in de roos en de Oostenrijker haalde ook in de eerste helft van dit seizoen een hoog niveau. In de winterstop kwam echter het nieuws naar buiten dat Trauner onder het mes moest en zijn laatste wedstrijd van dit seizoen naar alle waarschijnlijkheid al heeft gespeeld. Trainer Arne Slot sloeg aan het puzzelen. Hij lijkt zijn puzzel inmiddels te hebben gelegd.

Geertruida doet het immers uitstekend als vervanger van Trauner. "Ik vond hem ongelooflijk sterk spelen bij Feyenoord in De Klassieker en is daarmee mijn speler van de week", vertelt Been in gesprek met De Telegraaf. "Hij speelde tegen Ajax toch met veel ruimte in de rug, maar was ook in het doordekken echt heer en meester. Hij gebruikte zijn lichaam goed en doet geen domme dingen. Slot heeft ervoor gekozen hem centraal te zetten bij het gemis van Trauner en daar is hij veel beter dan bijvoorbeeld Rasmussen. Hij was echt de beste man bij Feyenoord", is de analist lovend over Geertruida.

Lees ook: Tops en Flops: Berghuis

Clasie

De verdediger van de koploper is de enige speler uit De Klassieker die een plekje heeft veroverd in het Team van de Week van Been. Hoewel het Rotterdamse middenveld met onder meer Wieffer veel indruk maakte, kiest Been op het middenrif voor Jordy Clasie (AZ), Elayis Tavsan (NEC) en Sven Mijnans van Sparta. Vooral over Clasie is Been zeer te spreken. "Bij Clasie lijkt het wel of hij steeds jonger wordt. Hij zorgt voor balans op het middenveld, voor de passing, dat het elftal goed staat en geeft echt leiding. Hij laat voetbal er zo makkelijk uitzien en is volgens mij aan zijn tweede jeugd begonnen. Dan zie je dat hij van enorm veel waarde is voor het huidige, zo goed presterende AZ."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen