PSV wil druk op Feyenoord verder opvoeren op bezoek in Emmen

24 januari 2023, 07:00   Bijgewerkt: 23 januari 2023, 23:43

Aan het begin van iedere dag brengt FCUpdate.nl haar eigen spoorboekje. Met een handig overzicht brengen we in kaart wat het nieuws van de dag gaat worden, welke specials er online komen, welke duels er op het programma staan en wat voor voetbal op tv komt. Dit is wat je allemaal kunt verwachten op dinsdag 24 januari. 

Wedstrijden

FC Emmen - PSV (18.45 uur)

Na de gelijke spelen tegen Sparta Rotterdam en Fortuna Sittard was PSV er alles aan gelegen het thuisduel met Vitesse wél te winnen. Van harte ging het weliswaar niet, maar de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij mocht dankzij een treffer van Guus Til én een blunder van Vitesse-doelman Kjell Scherpen haar eerste driepunter in dit kalenderjaar bijschrijven. Die zal PSV vanavond op bezoek bij FC Emmen een passend vervolg willen geven. De Drenten gaan een zware tweede seizoenshelft tegemoet. Ze pakten in de laatste speelronde voor de winterstop weliswaar een spectaculair punt tegen Ajax, maar de eerste drie competitieduels in januari leverden slechts één punt op. Een goed resultaat tegen PSV zou een enorme stunt zijn.

Bayern München - 1. FC Köln (20.30 uur)

De opvallendste transfer in de voorbije periode komt misschien wel op naam van Daley Blind. De linkspoot trok eind december de deur van de Johan Cruijff ArenA achter zich dicht en zette niet lang daarna zijn handtekening onder een contract bij Bayern München. De Duitse grootmacht hervatte de competitie afgelopen vrijdag met een uitwedstrijd tegen RB Leipzig. Blind moest genoegen nemen met een plek op de bank en zag vanaf de zijkant toe hoe zijn ploeggenoten zich stukliepen op de defensie van Leipzig (1-1). Vanavond wacht het thuisduel met 1. FC Köln. Krijgen we Blind dit keer wél binnen de lijnen te zien? Ryan Gravenberch staat eveneens te trappelen. De landgenoot van Blind bleef drie dagen geleden de hele wedstrijd op de bank.

Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk (21.00 uur)

Na een ijzersterke eerste seizoenshelft was nog maar de vraag of Sparta Rotterdam die lijn kon doortrekken in de tweede seizoenshelft. Het antwoord daarop is voorlopig ja. De ploeg van trainer Maurice Steijn haalde zeven punten uit de eerste drie wedstrijden na de winterstop, heeft de zesde plaats stevig in handen en staat slechts twee punten achter regerend landskampioen Ajax. Bij een overwinning op RKC Waalwijk klimt Sparta zelfs over de Amsterdammers heen op de ranglijst. Wie had dat bij aanvang van dit seizoen gedacht?

Voetbal op tv

18.30 uur: Schalke 04 - RB Leipzig, Viaplay - live verslag van dit duel in de Bundesliga

18.45 uur: FC Emmen - PSV, ESPN - live verslag van dit duel in de Eredivisie

20.30 uur: Bayern München - 1. FC Köln, Viaplay - live verslag van dit duel in de Bundesliga

20.30 uur: Hertha BSC - Vfl Wolfsburg, Viaplay - live verslag van dit duel in de Bundesliga

20.30 uur: 1899 Hoffenheim - Vfb Stuttgart, Viaplay - live verslag van dit duel in de Bundesliga

20.45 uur: SS Lazio - AC Milan, Ziggo Sport Voetbal - live verslag van dit duel in de Serie A

21.00 uur: Southampton - Newcastle United, Viaplay - live verslag van dit duel in de EFL Cup

21.00 uur: Sparta Rotterdam - RKC Waalwijk, ESPN - live verslag van dit duel in de Eredivisie

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen