'Geïrriteerde Bergwijn was het niet eens met reserverol in De Kuip'

23 januari 2023, 10:50

Ajax telde afgelopen zomer weliswaar een recordbedrag neer voor de komst van Steven Bergwijn, maar de aanvaller heeft – ondanks een goede start – nog niet veel indruk kunnen maken. Alfred Schreuder liet Bergwijn zondag in De Klassieker tegen Feyenoord voor de tweede opeenvolgende keer op de bank beginnen. Daar was de vleugelspeler niet over te spreken.

Bergwijn schoot uit de startblokken in Amsterdam, maar hij slaagde er niet in zijn goede start een passend vervolg te geven. De aanvaller ontsnapte niet aan de collectieve malaise en worstelt al maanden met zijn vorm. Hij hoopte zich tijdens het WK te kunnen herpakken, maar ook in Qatar maakte hij een teleurstellende indruk. De competitiehervatting van Ajax bij NEC moest Bergwijn missen wegens ziekte, waardoor hij in de thuiswedstrijd tegen FC Twente slechts als invaller zijn rentree kon maken.

Ook in De Klassieker begon de recordaankoop dus op de bank. Daarover was hij 'teleurgesteld en boos', gaf Schreuder aan na de wedstrijd. Het Algemeen Dagblad weet dat de oefenmeester 'aan het begin van de week alweer gesprekken voerde met teleurgestelde spelers'. Voor de reserverol van Bergwijn noemde Schreuder 'onder meer de griep van Bergwijn als reden, waarop de geïrriteerde aanvaller hem fijntjes wees op eveneens herstelde teamgenoten die kennelijk wel aan de aftrap in De Kuip konden verschijnen', klinkt het.

Lang hoefde Bergwijn overigens niet te wachten op zijn debuut in De Klassieker. Schreuder gaf de voorkeur aan Francisco Conceição, maar de Portugees kwam er in de eerste helft niet aan te pas. De trainer wisselde de kleine dribbelaar in de rust voor Bergwijn, die als invaller een goede indruk maakte. Hij was dreigend, vast aan de bal en met een assist op de gelijkmaker belangrijk voor zijn ploeg.

Lees ook: 'Ajax-kleedkamer ontevreden met de staf bij het eerste elftal'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax op halve kracht , maar toch 1-1👍🏻

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Maar wel by far de duurste selectie . De miljoenen verdampen snel op het moment . Maar goed de moed erin houden

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

hij begon zo goed,schreuder zette tadic weer op links en het was gebeurd met bergwijn,die is niet gelukkig met schreuder, maar gisteren maakte hij er weer een potje van,kudus en tadic waren slecht, verkoop kudus die wil niet meer, en zet tadic aub op de bank af en toe

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bergwijn had nooit gekocht mogen worden. Je beste speler van de afgelopen jaren speelde immers op die positie. Nu hij toch gekocht is moet hij natuurlijk voor zo'n bedrag altijd spelen. Een van de vele redenen waarom Schreuder totaal de weg kwijt is.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen