Aangeboden door

Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

Verbazing alom: 'Kreeg Wieffer nou twee keer geel maar geen rood?'

Verbazing alom: 'Kreeg Wieffer nou twee keer geel maar geen rood?'

Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl
Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

23 januari 2023 – Tijdens De Klassieker was de oplettende kijker even de weg kwijt. Rond minuut tachtig kreeg Mats Wieffer twee keer geel voor een overtreding én een daaropvolgend opstootje, maar de middenvelder van Feyenoord mocht wel blijven staan. Wat ging er mis?

Kenneth Taylor nam een pass in ontvangst van zijn doelman Gerónimo Rulli en kreeg onverwachts bezoek van Wieffer in zijn rug. De jongeling van Ajax ging gretig naar de grond. De scheidsrechter van dienst, Serdar Gözübüyük, gaf direct een gele kaart aan Wieffer. Er volgde een opstootje waar Davy Klaassen druk op zoek ging naar de middenvelder van Feyenoord. De twee kemphanen leken allebei na het opstootje een gele kaart te krijgen.

Lees ook: 'Ajax-kleedkamer ontevreden met de staf bij het eerste elftal'

Honderden Twitteraars struikelden over dit voorval. '3 keer geel is pas rood bij Gözübüyük? Hij geeft Wieffer geel voor een overtreding en daarna na het opstootje nog 1', schrijft een oplettende kijker. De leidsman uit Haarlem zal het nodige moeten uitleggen bij de KNVB, maar vooralsnog staat er slechts één gele kaart achter de naam van Wieffer die - vooralsnog - de schorsingsdans ontspringt.

Ajax en Feyenoord maakten er een aantrekkelijke wedstrijd van, ondanks dat het voetbal niet altijd even goed was. De eeuwige rivalen moesten genoegen nemen met een punt. Na een zondagsschot van Igor Paixao en een eigen doelpunt van Mats Wieffer die is toegekend aan Davy Klaassen eindigde het duel in De Kuip in 1-1. Feyenoord staat nog steeds aan kop, Ajax zakte af naar een vijfde positie.


Claim een freebet van €50,00 bij Jacks.nl Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 18+

CLAIM 5 KEER EEN
FREEBET VAN €10,00! Meld je aan

Reacties

gerelateerd