Van Hanegem: 'Het zou gek zijn als er werd gezwegen over Berghuis'

23 januari 2023, 07:42

De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax leverde geen winnaar op en stelde over het algemeen misschien wel een beetje teleur. In de nasleep van de kraker in Rotterdam gaat het daarom vooral over de zaken die zich buiten het veld afspeelden. Het interview van Steven Berghuis, bijvoorbeeld. De middenvelder van Ajax kreeg daar veel complimenten voor, maar Willem van Hanegem is van mening dat hij zich daar 'niet zo druk' om moet maken.

In de aanloop naar de belangrijke ontmoeting in De Kuip ging het veelal over Berghuis. De Oranje-international maakte in de zomer van 2021 de pikante overstap van Feyenoord naar Ajax. Berghuis keerde in het afgelopen seizoen al terug in De Kuip voor een weerzien met zijn oude club, maar toen waren er geen supporters aanwezig. In de eerste Klassieker van dit seizoen zat De Kuip bomvol en was het daarom de vraag hoe Berghuis ontvangen zou worden. De gemeente Rotterdam nam geen risico en plaatste netten voor de tribunes.

Berghuis werd zondag na afloop van De Klassieker gevraagd naar afgelopen week en hoe hij de commotie rond zijn persoon heeft ervaren. De Ajacied vertelde dat niet alleen hij, maar ook zijn familie last heeft gehad van bedreigingen. Volgens Berghuis werd zijn rentree in De Kuip door de media veel groter gemaakt. Hij haalde onder meer uit naar René van der Gijp en het Algemeen Dagblad. 'Berghuis werd na afloop geroemd omdat hij een interview had gegeven waarin hij vertelde wat hem dwarszat. Vorige week schreef ik in deze column dat mensen niet met hem bezig moesten zijn, dat Feyenoord zonder hem inmiddels koploper was. Dat meende ik ook', schrijft Van Hanegem in zijn column bij het AD.

Lees ook: Berghuis lucht zijn hart en haalt uit naar onder meer Van der Gijp

'Maar een speler die van Feyenoord naar Ajax gaat terwijl hij in Rotterdam de aanvoerdersband droeg, moet er wel rekening mee houden dat het heel veel over hem gaat in de aanloop en op de wedstrijddag', is Van Hanegem van mening. 'Het zou gek zijn als er op radio, televisie en in de kranten werd gewezen over hem. Ik zou mij daar niet zo druk om maken. Je zag wel dat het iets met hem deed, want voor een international kwam hij wel erg weinig in het stuk voor. Al snap ik ook wel dat het geen makkelijke wedstrijd voor hem was', aldus het clubicoon van Feyenoord.

Scheidsrechter

Berghuis was zondag zeker niet de enige hoofdrolspeler in De Kuip. Ook scheidsrechter Serder Gözübüÿuk lag onder een vergrootglas. De KNVB verbaasde vriend en vijand door hem aan te stellen voor deze belangrijke wedstrijd. Vorig seizoen ging Gözübüyük nog in de fout tijdens een ontmoeting tussen Feyenoord en PSV, waarin hij de Rotterdammers diep in de blessuretijd een onterechte strafschop toekende. 'Maar hij floot misschien wel de sterkste wedstrijd in zijn loopbaan', is Van Hanegem lovend. 'Vaak ben ik kritisch op hem geweest in mijn columns, maar dit was uitstekend.'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Scheids was uitstekend, hahahahaha. Willem je bent een icoon de twee laatste die we hebben. Niets zeggen over de scheids is beter. 1000% rood voor haliebaksi kopstoot altijd rood

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Kopstoot? Hahahahaha! Stel je niet aan man. Wang tegen wang en dan theatraal op de grond gaan liggen rollen. Perfect om daar een kaart voor te geven. Moeten ze bij schwalbes ook gaan doen.

bassiedieallesbeterweet
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Oja goed gefloten he een feyenoorder die twee keer geel krijgt mag blijven staan. Het zal allemaal wel die bange turk

ThommZzz
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij gaf de kaart per ongeluk twee keer omdat hij vergeten was dat hij hem al getrokken had. Ajacieden gaan nu ook al zielig lopen doen. Als het loopt is het allemaal hosanna en nu komen de tranen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen