Real Madrid dankt routiniers op historische avond voor Bilbao

22 januari 2023, 23:02

Real Madrid heeft zondagavond de eerste competitiezege van het kalenderjaar geboekt. Doelpunten van Karim Benzema en Toni Kroos waren genoeg om Athletic Bilbao op de knieën te krijgen. De Madrilenen blijven door de zege in het spoor van FC Barcelona, dat drie punten meer heeft.

Real Madrid speelde in een volgepakt San Mamés (49.316 bezoekers, een record) pas de tweede competitiewedstrijd van het kalenderjaar. Het laatste duel in LaLiga, dat op 7 januari werd gespeeld, eindigde in een 2-1 nederlaag tegen Villarreal. In de tussentijd werden nog wel wedstrijden in de Copa del Rey en in de Supercopa (vier in totaal) geespeeld, waaronder de pijnlijke nederlaag tegen FC Barcelona van een week geleden.

Bij de Madrilenen begonnen Luka Modric een Kroos vanaf de reservebank. Generatiegenoot Karim Benzema opende halverwege de eerste helft de score door uit de draai de bal op de pantoffel te nemen en daarmee Bilbao-doelman Unai Simón te verrassen. Dat leek het enige doelpunt van de wedstrijd te worden, totdat Kroos vlak voor tijd op fraaie wijze de 0-2 tegen de touwen knalde.

Real Madrid was een kwartier voor tijd nog aan de gelijkmaker ontsnapt. Iñaki Williams dacht de 1-1 op het scorebord te zetten, maar zijn doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. Real Madrid is door de zege weer op drie punten gekomen van Barcelona. Komend weekend neemt de ploeg van trainer Carlo Ancelotti het op tegen Real Sociedad.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen