Ajax-goalie Rulli onder de indruk van Klassieker: "Leek wel Argentinië"

22 januari 2023, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Veel spelers maakten zondagmiddag hun eerste opwachting in De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax. Ook Geronimo Rulli stond voor het eerst binnen de lijnen tijdens een ontmoeting tussen de eeuwige rivalen in het Nederlandse voetbal. Hoewel Ajax genoegen moest nemen met een gelijkspel en daardoor niet dichter in de buurt van Feyenoord is gekomen, heeft de Argentijnse doelman genoten van zijn eerste Klassieker.

Ajax was in de winterstop op zoek naar een nieuwe doelman. De Amsterdammers kwamen in hun zoektocht uit bij Rulli. De Argentijn kroonde zich in december nog met zijn land tot de beste van de wereld en maakte een paar weken na de zinderende finale tegen Frankrijk de overstap naar Ajax. Na zijn eerste optreden in Amsterdamse dienst in de bekerwedstrijd tegen FC Den Bosch werd Rulli al gevraagd naar De Klassieker. "Ik had geen idee dat voetbal hier zo intens werd beleefd", reageerde Rulli na afloop van de kraker in De Kuip voor de camera van de NOS.

De doelman stond in het verleden onder contract bij onder meer Real Sociedad en Villarreal en is als Argentijn wel wat gewend als het op sfeer aankomt, maar dat neemt niet weg dat hij onder de indruk was van de ambiance in De Kuip. "Fantastisch, het lijkt erg op hoe we het in Argentinië beleven. Met veel passie. Ik vond het een eer om deze wedstrijd te spelen. En ik kan niet wachten tot we thuis spelen", aldus Rulli, die in de slotfase van De Klassieker voorkwam dat zijn ploeg met lege handen achterbleef. Hij redde uitstekend op een inzet van invaller Santiago Giménez, die de winnende op zijn schoen had.

Paixão

Rulli kan met een goed gevoel terugkijken op zijn eerste Klassieker, al had hij in de eerste helft geen antwoord op een kanonskogel van Igor Paixão, waarmee de aanvaller Feyenoord schitterend op voorsprong bracht. De aanvaller werd na de wedstrijd overladen met complimenten uit zijn thuisland Brazilië. "Ik heb diverse berichtjes ontvangen. Ik kom uit Macapá. Nu woon ik met mijn familie in Curitiba. Ze volgen me op afstand vanuit Macapá en Curitiba. Ik heb veel berichtjes gekregen, voor en na de wedstrijd. Ze zijn dolblij. En ik ben blij dat ik m'n staat kan vertegenwoordigen", vertelde de Rotterdamse doelpuntenmaker.

Bijlow

Waar Rulli uitpakte met een goede redding op een inzet van Giménez, daar voorkwam zijn collega aan de andere kant Justin Bijlow een treffer van Mohammed Kudus. "Ik zie hem op me afkomen. Hij staat voor me en ik probeer mezelf gewoon groot te maken", blikte Bijlow bij de NOS terug op die actie. De doelman wilde echter niet al te uitgebreid inzoomen op zijn redding. "We doen het met z'n allen. En ik had liever dat we de 1-0 over de streep trokken dan dat we hier over mijn reddingen moeten praten."

Bijlow is desondanks 'trots' op zijn elftal. "Als ik kijk naar de vechtlust en energie die we brachten, dan ben ik dat zeker ja. We hebben weer niet opgegeven, wat we eigenlijk het hele seizoen al niet doen. We blijven knokken. De energie is geweldig. Voetballend kon het natuurlijk wel wat beter, maar soms vraagt een wedstrijd wat anders. Maar ik denk dat we, ondanks het werk dat we met z'n allen hebben verricht, hier toch liever met een ander gevoel hadden willen staan."

Lees ook: Alfred Schreuder maakt 'leider' Steven Berghuis groot compliment

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen