Kenneth Pérez fronst wenkbrauwen na uitspraak Alfred Schreuder

22 januari 2023, 21:02   Bijgewerkt: 22 januari 2023, 21:09

Het verbaast Kenneth Pérez dat Alfred Schreuder na afloop van de wedstrijd tegen Feyenoord heeft gezegd dat Ajax groeiende is. De Amsterdammers zitten duidelijk in een mindere fase en hoewel het gelijkspel in De Klassieker als een verdienstelijk resultaat kan worden beschouwd, blijft de zegeloze reeks voortduren.

"Dit team is groeiende, maar ik ben misschien de enige dat ziet", zei Schreuder vlak na het 1-1 gelijkspel voor de camera van de ESPN. Pérez hoorde het met gefronste wenkbrauwen aan. "Wat bedoelt hij daarmee? Het is geen week geleden dat ze van het kastje naar de muur werden gespeeld door Twente. De groei zal hij zien doordat ze met tien man bij elkaar zijn gebleven en ze zich vandaag in de tweede helft hebben teruggeknokt. Ze hebben het er altijd over dat de lat zo hoog ligt, maar dan kan hij dit toch onmogelijk menen? Dan is dit toch onvoldoende?"

Pérez is ook geschrokken door de manier waarop Schreuder het vertrek van Daley Blind heeft afgehandeld. De trainer nam geen afscheid toen de 32-jarige linksback zich voor de laatste keer op De Toekomst meldde. "Hij is de leider van het geheel en dan doe je zoiets kinderachtigs omdat het niet helemaal lekker loopt. Hij ging niet naar beneden om gedag te zeggen tegen een clubicoon. Je bent de leider!", spreekt Pérez zijn ongeloof uit. "Tactisch is er niks op hem aan te merken. Alle trainingen zijn goed verzorgd. Maar het managen…"

Ook Arnold Bruggink vindt dat het Schreuder aan managementskills ontbeert. "De situatie-Pasveer en situatie-Blind zijn Ajax-onwaardig, vind ik. Davy Klaassen is heel goed bevriend met Daley Blind. Dat zijn belangrijke spelers in een elftal. Remko Pasveer is nog steeds een onderdeel van de kleedkamer van Ajax. Op het moment dat je zulke dingen doet, ga je jongens verliezen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen