Barça komt zonder De Jong moeizaam voor de dag, maar wint wel

22 januari 2023, 20:25   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Barcelona heeft zondagavond moeizaam afgerekend met Getafe. Dankzij een doelpunt van Pedri in de eerste helft won de koploper van Spanje met 1-0. Frenkie de Jong kwam niet in actie. De middenvelder bleef de hele wedstrijd op de bank.

FC Barcelona werkte in jubelstemming toe naar de ontmoeting met Getafe. De ploeg van trainer Xavi Hernández maakte vorige week veel indruk tegen Real Madrid in de finale om de Spaanse Supercup en ontving daarvoor veel complimenten. Het was aan Xavi en zijn spelers de taak om het niveau van die wedstrijd vast te houden. Maar dat lukte tegen Getafe eigenlijk geen moment. Zonder topscorer Robert Lewandowski (geschorst) én De Jong (begon op de bank) kwam Barça heel moeizaam voor de dag.

Het publiek in Spotify Camp Nou mocht desondanks na 35 minuten juichen. FC Barcelona had daarvoor weliswaar al wat mogelijkheden bij elkaar gespeeld, maar de eerste grote kans leverde direct een doelpunt op. Slordig balverlies van Getafe werd keihard afgestraft door Pedri. De middenvelder was vorige week tegen Real Madrid ook al trefzeker en opende nu op aangeven van Raphinha de score.

Het was echter Pedri die niet lang na zijn openingstreffer bijna de gelijkmaker inleidde. Borja Mayoral kon na heel slordig balverlies van de middenvelder zo op Marc-André Ter Stegen af, maar hij kreeg de bal niet voorbij de Duitser. Daar kwam FC Barcelona bijzonder goed weg. De thuisploeg was echter nog niet voldoende gewaarschuwd, want Mayoral kreeg voor de pauze nóg een kans op de gelijkmaker. Na een strakke voorzet van Carles Aleñá kwam Mayoral echter een teenlengte tekort om de bal binnen te prikken.

Geen Frenkie

Wie dit weekend naar Barcelona was afgereisd in de hoop dat de ploeg evenals in de finale van de Supercup een galavoorstelling zou weggeven, kwam bedrogen uit. Ook in de tweede helft hadden de Catalanen weliswaar het meeste balbezit, maar ze deden daar bijzonder weinig mee. Getafe hield de deur eigenlijk zonder al teveel moeite gesloten. Invaller Franck Kessié kreeg in de slotfase na een goede actie van Ousmane Dembélé de kans om het duel in het slot te gooien, maar hij mikte op doelman David Soria.

Xavi wisselde weliswaar vier keer, maar De Jong bleef op de bank. De Oranje-international werd waarschijnlijk gespaard voor het bekerduel met Real Sociedad dat woensdagavond wordt gespeeld. Zonder De Jong trok FC Barcelona de 1-0 voorsprong over de streep, al was Getafe in de blessuretijd nog dichtbij de gelijkmaker. Ter Stegen redde echter op een kopbal. Barça blijft zodoende koploper en heeft in ieder geval ruim twee uur zes punten meer dan Real Madrid. De eeuwige rivaal komt later vanavond nog in actie tegen Athletic Club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen