Berghuis lucht zijn hart en haalt uit naar onder meer Van der Gijp

22 januari 2023, 17:24   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Steven Berghuis heeft na afloop van De Klassieker tussen Feyenoord en Ajax (1-1) zijn hart gelucht over de impact die de onrust rond zijn persoon op hem en zijn familie heeft gehad. Het ging de laatste tijd veel over de 31-jarige spelmaker, die deze zondag voor het eerst sinds zijn pikante transfer in de zomer van 2021 terugkeerde in een volle Kuip.

Berghuis kreeg geen hartelijk ontvangst in Rotterdam, maar dat had hij ook niet anders verwacht. "Ze zijn teleurgesteld dat ik hier ben weggegaan en de keuze voor Ajax heb gemaakt. Dat mag ook. Hoeveel mensen hebben wel niet naar deze wedstrijd uitgekeken, met name door de stap die ik heb gezet? Het is een prachtig affiche en de rivaliteit hoort erbij, maar er komen zó veel domme mensen aan het woord die de boel enorm ophitsen. En het gaat maar door. Via Twitter, via Facebook. Ik heb zo veel dingen doorgestuurd gekregen. Niet alleen ik, mijn ouders ook", begint de middenvelder annex aanvaller bij ESPN.

"Mijn enige oma die nog leeft, stuurde mij dat ze bezorgd was. Dat wordt allemaal gecreëerd door social media, maar ook door dingen als een column in het Algemeen Dagblad of een René van der Gijp. Het programma Jinek van RTL stuurde een tweet dat De Klassieker er eentje van leven of dood zou worden. Waarom moet je die bewoordingen gebruiken? Denk een beetje na. Of het een flinke impact op mij heeft? Natuurlijk. Er komt veel op me af, maar ik moet hier naartoe en spelen. Het is de omgekeerde wereld als ik hier niet naartoe kan en de wedstrijd wel wordt gespeeld. Dat kan natuurlijk niet."

Ondanks dat er de laatste tijd veel over Berghuis is heen gekomen, genoot hij van zijn terugkeer in een volle Kuip. "Als ik op het veld sta, dan geniet ik. Ik vond het een mooie wedstrijd. De rivaliteit was mooi, zoals het hoort. Het was een beetje vijandig naar mij toe, maar dat is helemaal geen probleem. Sommige dingen gaan echter wel echt heel ver. Dat wordt aangezwengeld door de verkeerde mensen die op de verkeerde positie aan het woord komen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jinek, dom, blond en lelijk.....

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zou die jodin best doen.

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja doen, en dan weggooien

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij heeft gelijk. De opmerkingen en commentaren gaan vaak veel te ver en de media en zogenaamde analisten spelen er een hoofdrol in. En Gijp moet echt van de tv af.

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Vooral dat die krant die foto plaatst !!! Echt wat een Mongolen joh !!! 🤮

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Triest maar je eigen supporters zijn niks beter Steef !!!!

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Dan heb je lekker opgelet … hij heeft het over de media !! Moeilijk hè ?!👌😂

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Manman.. kijk je wel?

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Zowel het Feyenoord als Ajax publiek bestaat voor de meerderheid uit het schuim der samenleving.

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Hij zegt het mooi, het zijn de feiten ook gewoon.

Erik
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Volkomen gelijk, en een goede reactie van Steven Berghuis. Respect is soms heel ver te zoeken in de (sociale) media. Misschien eens nadenken in hoe of wat je zegt ipv de oplageverkoop of kijkcijfers.

Paard
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Eindelijk eens iemand die het zegt. Van der Gijp is een van de domste mensen op tv die totaal niet grappig is. En hij heeft wel op iedereen kritiek maar zelf sloeg hij zijn vrouw vroeger. Maar ja, morgen in VI zullen hij en die zeiksnor Berghuis wel weer heel goedkoop terugpakken hierom...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen