Union-uitblinker Doekhi op radar van grote clubs, Ajax kijkt met schuin oog mee

22 januari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 22 januari 2023, 12:39

Danilho Doekhi (24) maakt een uitstekende indruk bij Union Berlin dit seizoen. De centrale verdediger kwam in de afgelopen zomer transfervrij over van Vitesse, werd een vaste basisklant en maakte zaterdag twee kopdoelpunten namens de club uit Berlijn tegen Hoffenheim. Volgens transferspecialist Fabrizio Romano kan hij opnieuw een mooie transfer gaan maken.

De journalist schrijft zondagochtend dat de verdediger in de belangstelling staat van diverse clubs uit toplanden, zoals Engeland en Italië. Aangezien Doekhi een verbintenis tot en met 2025 heeft in de Duitse hoofdstad, zal er voor hem wel een flink bedrag op tafel moeten komen. Ajax zal de ontwikkelingen ook met een schuin oog volgen, aangezien zijn tegen Union Berlin spelen in de Europa League.

Doekhi speelde in de jeugdopleiding van de Amsterdammers, die hem in 2016 oppikten bij Excelsior. Maar in de Johan Cruijff Arena brak hij nooit door, iets dat hem in Arnhem wel lukte. Daar werd hij captain en een vaste kracht, maar hij leverde Vitesse uiteindelijk geen transfersom op, omdat zijn contract afliep en hij transfervrij kon overstappen. Of hij zelf alweer zou willen overstappen, is nog niet bekend. Om welke clubs het gaat evenmin. 

Lees ook: Ajax-tegenstander Union verrast met Kroatische WK-uitblinker

Doekhi was dit seizoen mede door wat blessures niet alle wedstrijden van de partij bij Union Berlin, maar kwam derhalve toch tot twaalf officiële wedstrijden, waarin hij driemaal scoorde en twee assists gaf. Met Union Berlin was hij lang een van de sensaties in Duitsland en ging hij een tijdje aan kop van de Bundesliga. Die plek is inmiddels ingeruild voor een nog altijd keurige derde plaats.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Was bij Vitesse toch een vrij matige verdediger.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen