Van Hooijdonk na incident met publiek op de bank bij sc Heerenveen

22 januari 2023, 11:52   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Sydney van Hooijdonk (22) is gepasseerd bij sc Heerenveen. Dit spits die vorige week in de clinch lag met de achterban, er klonk synisch applaus toen hij werd gewisseld tegen AZ, start zondagmiddag tegen FC Groningen op de bank in het Abe Lenstra Stadion zondagmiddag. Antoine Colassin is de vervanger van de jonge aanvaller.

Van Hooijdonk, die dit seizoen zes doelpunten maakte namens sc Heerenveen, reageerde vorige week teleurgesteld op de reactie van het publiek op zijn wissel. Of dat ook te maken heeft met het feit dat hij nu op de bank begint in de Derby van het Noorden, is niet bekend. 

Verder ging Ferry de Haan bij Omrop Fryslân in op de in- en uitgaande transfers. Vooralsnog is het stil rondom alle spelers van sc Heerenveen, zo ook rondom keeper Andries Noppert. Tibor Halilovic en Rami Kaib zijn hun basisplaats kwijtgeraakt en mogen eventueel vertrekken bij de Friese club, die zelf achterin vooral versterking zoekt. "We kijken vooral naar een rechtsbenige centrale verdediger", laat de technisch manager weten bij de regionale omroep. 

Lees ook: Groningen komt met statement en maakt zich zorgen over 'kwalijke ontwikkeling'

Geen uitfans FC Groningen

Bij FC Groningen staan er twee debutanten in de basis. Bech Sørensen start als linksachter in een 4-3-3-formatie, maar bij balverlies zou hij ook als centrale verdediger kunnen fungeren in een 5-3-2-opstelling. Ook middenvelder Johan Hove is door trainer Dennis van der Ree meteen in de basiself geposteerd. Het elftal moet het doen zonder uitsupporters: omdat er veel fans niet welkom waren, zijn er geen supporters aanwezig in Heerenveen. 

Opstelling SC Heerenveen: Noppert; Van Ewijk, Van Aken, Bochniewicz, Köhlert; Tahiri, Haye, Olssen, Van Amersfoort; Colassin, Haye

Opstelling FC Groningen: Verrips; Van Geledren, Balker, Valente, Blokzijl, Bech, Määttä; Hove, Oratmangoen; Krüger Valente en Pepi

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen