Kritiek op Schreuder overdreven? "Alsof kranten er belang bij hebben"

22 januari 2023, 10:16

Voor Alfred Schreuder lijkt veel af te hangen van het resultaat in de Klassieker tegen Feyenoord. De Ajax-trainer ligt al langere tijd onder vuur en kan bij een nederlaag tegen de aartsrivaal op liefst acht punten achterstand worden gezet. Toch denkt Theo van Duivenbode, ex-speler en ex-commissaris bij Ajax, dat de schuld niet bij Schreuder moet worden neergelegd.

"Het is allemaal heel persoonlijk", begon Van Duivenbode in gesprek met de NOS. "Het lijkt wel of er een aantal kranten belang bij heeft om te schrijven hoe lang het nog zou duren voor hij weg is. Laat die Schreuder nou gewoon zitten, ook als ze zondag verliezen. Anders komt er weer een andere trainer. Die begint dan bij een ploeg zonder zelfvertrouwen met acht punten achterstand. Wie stapt daarin?"

Volgens hem moet er dan ook meer kritisch naar het technisch beleid van de club worden gekeken. "Als je veel geld uitgeeft, dan moet de speler er meteen staan. Punt uit. Ajax moet geen spelers voor de bank halen. Daar heeft niemand wat aan en ze staan de jeugd in de weg. Waarom zou je Grillitisch halen als je Fitz-Jim in de jeugd hebt rondlopen? Dat is mijn visie."

De Klassieker

Wat verwacht Van Duivenbode dan van de kraker van zondagmiddag? "Ik lees al die krantenartikelen: als hij verliest, moet hij eruit. Maar De Klassieker kan ook een keerpunt zijn. Bij winst is het gat twee punten. Daarna volgt een makkelijk programma. Mensen spreken altijd over vorm, maar dat kan echt per dag verschillen. Vorm is ongrijpbaar."

Lees ook: Vermoedelijke opstelling Ajax: opmerkelijke vervanger van Rensch

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moet sowieso zo snel mogelijk een Overmars vervanger vinden die er wat van terecht brengt. H2 moeten echt weg. Die hebben nul ervaring.

Koempel
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Die twee clowns moeten blijven. Net als Schreuder!

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Roept de allergrootste clown. Loser.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen