Cambuur-spelers in gesprek met woeste fans na nieuwe nederlaag

21 januari 2023, 22:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De supporters van SC Cambuur hebben zaterdagavond van zich laten horen na wéér een thuisnederlaag. Toen het laatste fluitsignaal klonk en de ploeg met een 0-3 verliespartij tegen Sparta van het veld stapte, maakten zij op de tribune hun onvrede kenbaar. De spelers van Cambuur meldden zich vervolgens voor de fanatieke vakken om het gesprek met ze aan te gaan.

Reon Boeringa, clubwatcher namens Voetbal International, deelde op Twitter hoe de spelers na de wedstrijd met de ontevreden supporters in gesprek gingen. 'Spelers Cambuur in gesprek met de fanatieke aanhang na het volgende echec in eigen huis', schreef hij daarbij. De ploeg pakte dit seizoen pas één keer punten in een thuiswedstrijd - nota bene een 3-0 overwinning op PSV.

Al tijdens de wedstrijd lieten de supporters hun onvrede blijken. In het bijzonder keerden zij zich tegen doelman João Virginia, die ook tegen Sparta weer geen goede indruk achter liet. Vanaf de tribunes klonk de wens om hem te vervangen door reservedoelman Robbin Ruiter. Toch meldde ook de Portugees zich na afloop bij de fans. 'Op zijn keeperswerk is terecht kritiek, maar dit getuigt wel van karakter', oordeelde Boeringa.

Degradatienood

Cambuur is inmiddels al even de hekkensluiter van de Eredivisie en zal zich dus met de week meer zorgen maken. De achterstand op nummer zeventien FC Volendam, nummer zestien FC Emmen en nummer vijftien FC Groningen bedraagt drie punten, al moet laatstgenoemde zondag nog spelen. Voor Cambuur wordt de wedstrijd van volgende week - uit tégen Groningen - dan ook een belangrijke. 

Lees ook: Sparta blijft top vijf uitdagen na makkelijke avond in Leeuwarden

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen