'PSV heeft beet; transfer van Fábio Silva wordt zondag afgerond'

21 januari 2023, 21:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV gaat zich zo goed als zeker versterken met Fábio Silva. De talentvolle spits wordt de rest van het seizoen gehuurd van Wolverhampton Wanderers. Zondag moeten de laatste plooien gladgestreken worden en dan heeft trainer Ruud van Nistelrooij zijn gewenste aanwinst erbij.

Dat melden onder meer Voetbal International en het Eindhovens Dagblad zaterdagavond. Silva was op dat moment al in Eindhoven, waar hij aandachtig toeschouwer was tijdens de wedstrijd tussen PSV en Vitesse. Silva is een extra optie in de aanval, maar wordt vooral gezien als centrumspits. Daar heeft Van Nistelrooij natuurlijk al de beschikking over Luuk de Jong, die tegen Vitesse geblesseerd uitviel.

Lees ook: Vertrek Gakpo en Madueke 'het mooiste dat PSV kon overkomen'

De twintigjarige Silva werd eerder dit seizoen verhuurd aan het Belgische Anderlecht. Daar kwam hij tot 32 wedstrijden en was hij goed voor elf doelpunten en vier assist. Onlangs lag hij naar verluidt overhoop met trainer Brian Riemer en besloten de Belgen de samenwerking stop te zetten. Bij Wolverhampton is er echter geen perspectief voor de Portugees. Daarom wordt hij in het Philips Stadion gestald.

Miljoenen

In Engeland zal men hopen dat Silva in Eindhoven ook aan spelen toe gaat komen. In de zomer van 2020 werd er namelijk ruim veertig miljoen euro voor de aanvaller betaald een FC Porto. Dat hoge bedrag heeft hij nog niet kunnen terugbetalen in doelpunten. Silva speelde wel al 58 wedstrijden voor The Wolves. Daarin liet hij de fans echter pas vier keer juichen. Wellicht kan hij dat in Eindhoven vaker doen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen