Memphis debuteert met dikke overwinning in shirt van Atlético

21 januari 2023, 20:20

Memphis Depay heeft zijn eerste minuten als speler van Atlético Madrid gemaakt. De aanvaller kwam eerder deze week over van FC Barcelona en mocht zaterdagavond tegen Real Valladolid meteen invallen. Atlético won door drie vroege doelpunten met 3-0 van de Spaanse laagvlieger.

Atlético schoot uit de startblokken in het eigen Estadio Metropolitano. Al binnen het half uur stond er namelijk een 3-0 tussenstand op het scorebord. Álvaro Morata, Antoine Griezmann en Mario Hermoso zorgden voor feest in Madrid. Daarna trapte de ploeg van trainer Diego Simeone wat op de rem en bleven degradatiekandidaat Real Valladolid meer tegendoelpunten bespaard.

In het tweede bedrijf werd er flink gewisseld door Simeone. Toch moesten we even geduld hebben totdat Memphis binnen de lijnen kwam. De doelpuntenmachine van het Nederlands elftal mocht in de 75e minuut invallen namens zijn nieuwe werkgever. Een verandering in de stand kon hij niet meer verzorgen. Atlético staat door de overwinning op de vierde plaats in La Liga.

Premier League

Newcastle United heeft op zijn beurt dure punten laten liggen in de Premier League. De verrassende ploeg van manager Eddie Howe kwam op bezoek bij Crystal Palace niet verder dan een 0-0 gelijkspel. Newcastle is overigens nog wel de nummer drie van de competitie, al kan Manchester United daar zondag verandering in brengen. United brengt een bezoekje aan koploper Arsenal.