Moukoko-soap voorbij: 'Supertalent verlengt contract bij Dortmund'

21 januari 2023, 15:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Er komt een einde aan de soap rond Borussia Dortmund-talent Youssoufa Moukoko. Maandenlang onderhandelde Dortmund en de achttienjarige-aanvaller over een nieuw contract. Transfergoeroe Fabrizio Romano meldt op twitter dat er nu een akkoord is bereikt over een nieuwe verbintenis. Naar verluidt gaat Moukoko bijtekenen tot medio 2026.

Het contract van Moukoko liep komende zomer af en volgens geruchten kon Dortmund zijn geëiste 'monstersalaris'  niet betalen. Romano vertelt op twitter dat deze geruchten niet klopten en dat Moukoko 'van Dortmund houdt.' De nummer zes van de Bundesliga heeft inmiddels bevestigd dat de ondertekening van de nieuwe verbintenis een feit is. 

Volgens Romano hadden verschillende clubs belangstelling voor het Duitse supertalent. Echter hebben deze clubs bot gevangen nu de achttienjarige gaat bijtekenen. Het ging om meerdere clubs uit de Premier League en La Liga. Onder meer Chelsea wilde de aanvaller maar wat graag naar London halen. Ook FC Barcelona had naar verluidt wel oren naar het transfervrije buitenkansje. 

Jongste debutant ooit

In 2016 kwam Moukoko over van FC Sankt Pauli, waarna hij in 2020 op zestienjarige leeftijd zijn debuut maakte voor Dortmund. Destijds was Moukoko met zijn zestien jaar en één dag de jongste debutant ooit in de Bundesliga. Sinds toen kwam de tweevoudig Duits-international 59 officiële wedstrijden uit voor Dortmund en wist daarin elf goals te maken. Daarnaast verzorgde Moukoko acht keer de assist. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen