Wieffer maakt indruk: "Ik dacht, hoe kan hij nou hier spelen?"

21 januari 2023, 13:32   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Mats Wieffer heeft zich in een korte tijd ontpopt tot een belangrijke kracht op het middenveld van Feyenoord. Zijn oud-teamgenoot Marouan Azarkan zag hem voor het eerst in 2021 en was direct onder de indruk van hem. "Ik dacht: hoe kan hij nou hier spelen? Ik zag echt meteen hoe goed hij was", aldus Azarkan tegenover het Algemeen Dagblad. 

Feyenoord betaalde ruim een half miljoen euro voor de geboren Tukker en dat bedrag lijkt hij vooralsnog dubbel en dwars waard te zijn geweest. Door blessureleed duurde het allemaal wat langer, maar inmiddels heeft hij zijn draai gevonden bij Feyenoord. "Ik had ook geen enkele twijfel of hij het goed zou doen bij Feyenoord, ik wist dat hij dit niveau goed aan zou kunnen", zegt Azarkan.

Lees ook: Prachtige beelden: Laatste training bij Ajax en Feyenoord voor Klassieker

Trotse captain

Ook Excelsior-aanvoerder Redouan El Yaakoubi wist zeker dat Wieffer zou gaan schitteren in de Kuip. "Hij heeft aan het begin wat pech gehad, maar laat nu zien hoe goed hij is. Hij heeft gewoon alles in zich om een topmiddenvelder te worden. Hij is groot, sterk, goed aan de bal, heeft een goede pass en kan veel meters maken. Ik denk zelfs dat hij een van de vijf beste middenvelders van de eredivisie kan worden, dat meen ik oprecht", vertelt de captain tegen de krant. 

Eerste Klassieker

Morgen staat voor Wieffer zijn eerste Klassieker voor de deur. Met Feyenoord in de favorietenrol en een volle Kuip die de mannen van Arne Slot naar de overwinning willen schreeuwen is er bijna geen beter decor denkbaar voor Wieffer. El Yaakoubi is nu al blij voor de jongeling. "Ik ben heel erg trots op hem. Ik hoop dat hij tegen Ajax een belangrijke rol gaat spelen", aldus de aanvoerder uit Kralingen. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen