Benitez sprak met Rulli en wil met PSV naar Champions League

21 januari 2023, 11:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

PSV-doelman Walter Benitez baalt nog altijd van het mislopen van de Champions League. Afgelopen zomer strandde de ploeg van trainer Ruud van Nistelrooij in de laatste voorronde tegen Rangers FC, maar volgend seizoen hoopt de Argentijn wél in het miljoenenbal actief te mogen zijn. Benitez onthult ook dat hij recent gebeld is door Ajax-aanwinst Gerónimo Rulli. 

In gesprek met het Eindhovens Dagblad spreekt de dertigjarige doelman zijn ambities voor volgend seizoen hardop uit. "Daar (in de Champions League, red.) volgend jaar staan, zou geweldig zijn", aldus Benitez. "Dat het net niet lukte, is de grootste teleurstelling van dit seizoen geweest." Hij beseft echter dat de club snel verbetering op het veld moet gaan tonen wil het bij de eerste twee eindigen. "Voorlopig moeten wij er eerst voor zorgen dat we een stabiele serie wedstrijden spelen, om mee te doen. Dit is tot nu toe een seizoen waarin alle ploegen hun slechte fases hebben gehad, dus we moeten erin blijven geloven en de goede lijn te pakken krijgen. Zelf denk ik ook nog volop door te kunnen groeien."

Communicatie

De doelman kwam afgelopen zomer over van het Franse OGC Nice en werkt hard aan zijn beheersing van het Engels. "We coachen elkaar al volop, maar kunnen soms nog meer met elkaar bezig zijn. Je praat wel over details, waardoor we situaties soms misschien niet meer hoeven weggeven. Zelf ben ik op dit moment bezig om mijn Engels sterk te verbeteren." Toch is het ook prettig af en toe in het Spaans, zijn moedertaal, te kunnen communiceren. "Het is voor mij een ongelooflijke plus dat Ruud van Nistelrooij de taal perfect beheerst."

Positief advies

Voordat hij afgelopen zomer bij PSV tekende won Benitez informatie over de club in bij zijn Nice-ploeggenoot Pablo Rosario, geeft hij aan. "Hij zei dat PSV goed bij me zou passen", zegt de keeper. Zelf werd hij deze winter gebeld door landgenoot Rulli, die uiteindelijk van Villarreal overstapte naar Ajax. "Hij vroeg me voor zijn overgang naar Ajax hoe het hier is en ik heb hem alleen maar goede dingen over Nederland verteld." De kersverse Ajacied was reservedoelman op het WK. Ook Benitez droomt nog altijd van de nationale selectie. "Het zou een enorme eer zijn als dat ooit lukt", beseft hij. "Met PSV prijzen winnen, is wat vooral helpt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen