Schreuder verdedigt duo en roept om 'nieuwe Overmars' bij Ajax

21 januari 2023, 09:20   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-trainer Alfred Schreuder baalt dat de Amsterdamse club deze zomer afscheid nam van een groot aantal basisspelers. Tegenover De Telegraaf onthult de oefenmeester aan de vooravond van zijn eerste Klassieker dat hij de toezegging had dat er niet meer dan vier vaste krachten zouden vertrekken in zijn eerste transferperiode, maar begrijpt ook waarom de club dat uiteindelijk niet kon waarmaken. Hij hoopt dan ook dat de club er op korte termijn in slaagt een opvolger te vinden voor de in februari opgestapte Marc Overmars

"Er is me toegezegd dat er maximaal vier zouden worden verkocht", zegt Schreuder. "Maar door de bedragen die werden geboden, begreep ik wel dat de clubleiding overstag ging. Ajax heeft er bewust voor gekozen het zó te doen." Vooral het vertrek van Antony, die zijn voormalige trainer Erik ten Hag achterna ging naar Manchester United, was een aderlating. "Ik was er natuurlijk niet blij mee dat hij wegging. We hebben nog altijd een prima groep. Maar hij was een extra wapen."

Zie ook: Kieft zegt het vertrouwen op: "Hoe moet Schreuder het in hemelsnaam redden?"

Nieuwe Overmars

Schreuder geeft toe dat hij meer steun vanuit de directie van de Amsterdammers had willen krijgen. "Ik denk dat het goed was geweest als de clubleiding aan het einde van de transferwindow de werkelijke stand van zaken had gecommuniceerd." Hij is wél blij dat de club bij monde van Klaas-Jan Huntelaar in de winterstop alsnog achter hem ging staan, maar hoopt dat de club er op korte termijn in slaagt een technische man aan te stellen in de Raad van Commissarissen, in de oude rol van de vertrokken Marc Overmars. "Het technisch beleid gaat over teveel schijven. Voor Hamstra en Huntelaar is het nadelig dat ze niet de volledige verantwoordelijkheid krijgen en dragen."

Bassey, de nieuwe Sanchez

Volgens Schreuder zit Ajax momenteel 'in een opbouwfase'. Hij begrijpt de kritiek die verdediger Calvin Bassey krijgt. "Door het berag dat voor hem is betaald, moet hij er eigenlijk direct staan. Dat vind ik ook." Toch verwacht hij dat de verdediger nog voldoende stappen kan zetten. "Hij zal misschien geen Frank de Boer worden. Maar wel een Davinson Sanchez, iemand met power die in een grote competitie kan spelen. 

Tadic

De oefenmeester blijft echter vierkant achter Dusan Tadic staan, die dit seizoen eveneens veel kritiek over zich heen kreeg. "Dusan levert", zegt Schreuder. "Hij is in alles een voorbeeldprof. Hij is heel belangrijk voor het team, op en buiten het veld." Dat Tadic zou mogen blijven staan omdat hij door hetzelfde management als de trainer wordt vertegenwoordigd is dan ook pertinent niet waar, zegt Schreuder. 

Klassieker

In De Kuip hoopt Schreuder zondag de achterstand op Feyenoord, die nu vijf punten bedraagt, een stuk kleiner te maken. Toch zou een verlies tegen de aartsrivaal niet desastreus zijn. "Acht punten zou een behoorlijke, maar nog steeds overbrugbare achterstand zijn", vindt Schreuder. "We zijn na zondag pas halverwege de competitie", stipt hij aan. Hij vindt zijn elftal dan ook nog altijd de favoriet voor de landstitel. "Omdat we kwalitatief een goede selectie bezitten, komen de aanwezige kwaliteiten uiteindelijk aan de oppervlakte en zullen we in mei in de Eredivisie aan het langste eind trekken."

Lees ook: Schreuder strijdbaar: "Kunnen grote stap naar landstitel zetten"

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nieuwe Overmars en nieuwe ten Hag moeten er komen .

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

SCHREUDER IS EEN RAT

Lottetje
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Capslock 😐

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer een teken aan de wand als je Bassey gaat vergelijken met een Sanchez. Die was toch echt wel een aantal niveaus beter.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

ZYN 2 KNEUSEN

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

DEZE TRAINER KLETST UIT ZYN NEK DE RAT SCHREUDER

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen