Kieft over Klassieker: 'Steven Berghuis moet De Kuip stil spelen'

21 januari 2023, 09:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 10:26

In aanloop naar de Klassieker van zondagmiddag gaat het veel over Steven Berghuis. De Ajacied maakte in 2021 de gevoelige overstap van Feyenoord naar Ajax en keert voor het eerst terug in een volle Kuip. 'Kijken hoe Berghuis zich sportief staande houdt en omgaat met alle randverschijnselen', schrijft Wim Kieft in zijn column van De Telegraaf.

Er zijn al veiligheidsnetten opgehangen omdat de plaatselijke driehoek niet blij is met de manier waarop het Feyenoord-publiek toeleeft naar de Klassieker. 'Benieuwd hoe Berghuis met die druk omgaat. Voor een voetballer is het ook leuk als een heel stadion tegen je is. Een geweldige uitdaging, een stimulans om in zo'n geval het stadion stil te spelen. Iets mooiers is er niet', schrijft de oud-spits. 

Lees ook: Wijndal blaast hoog van de toren: "Leeft dat wij zeker de favoriet zijn"

Volgens Kieft heeft deze Klassieker een andere dimensie dan voorheen. 'Berghuis is naar Ajax gegaan vanwege Champions League-voetbal, maar Feyenoord heeft sindsdien in de finale van de Conference League gestaan. En nu staat Feyenoord boven Ajax en neemt de koppositie van de Eredivisie in. Zonder Berghuis. (...) Maar hij blijft een van de beste spelers in Nederland.' Voor Ajax is het er op of er onder aanstaande zondag, want als de landskampioen verliest van de koploper van verdwijnt Feyenoord al een beetje uit het zicht op de ranglijst. 

Zondagmiddag om half drie barst de strijd los in een kolkende Kuip. Feyenoord kan met een overwinning een voorschot nemen op een landstitel en het in crisis verkerende Ajax het laatste zetje geven richting de afgrond. Maar Ajax kan de titelstrijd in een klap weer naar zich toetrekken als het weet te winnen in het vijandige Rotterdam-Zuid. Maar of de Kuip nog zo levendig is als Berghuis scoort of op een andere manier belangrijk is voor Ajax is nog maar de vraag. 'Steven Berghuis moet De Kuip stil spelen', aldus Kieft. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Net als al die zelfopgeleide "analisten": aanname aanname aanname. Feiten: Feyenoord staat onder druk om te moeten winnen en Feyenoord heeft daar het elftal niet voor. Dat Feyenoord riant boven staat is de mazzel van het falen van Ajax en PSV. Niet genoemd wordt de underdog AZ, deze ploeg heeft beter spelers dan Feyenoord en Ajax. Afgelopen week werd door personen die zichzelf de wijsheid in pacht hebben dat Ajax al verliest. Ajax is geen malle-eppie ploeg, zeker niet voor Feyenoord. Dus laten we lekker genieten van de overtredingen, geschreeuw en gevloek van het publiek, fouten van Gözbüjük die lekker Turks met Cöckzu kan converseren, van vechten en duwen van de spelers onderling, van de Feyenoord-hooligans dat deel dat zich als onvolwassenen gedragen. Hoi, heerlijk zo'n "klassieker" .....

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik zeg persoonlijk niks over wie wel of niet wint ,doe ik eigenlijk nooit. In principe moet Ajax winnen met hun budget en spelers . Verder zijn er ook zat mensen van de media die zeggen dat ajax wint . Dus ja je hele betoog !???. Je neemt zelf ook heel veel aan . Over byv scheidsrechters hoeft ook ajax nooit te klagen . En het publiek gaan we wel zien . Van mij heeft 020 buiten wat gezang geen last Verder zegt in rotterdam ook niemand dat ajax een malle eppie ploeg is. Valt me ook wel erg op dat heel veel mensen die niet of nauwelijks in een stadion komen commentaar hebben over dingen waar ze nooit bij zijn of bij zijn geweest

KROTJE
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Goedmiddag GTSB, dank voor je duidelijke visie. Alleen Siem de Jong vindt dat Ajax kan winnen. De overige praters zijn stemmingmakers en Ajax al bij voorbaat een brevet van onvermogen geven t.o.v. Feyenoord. Nou over scheidsrechters heeft Ajax wel degelijk te klagen, ik zal ze niet opnoemen, maar neem alleen al de rode kaart van Rensch tegen Twente, rood ???, gewoon geel. Ik schreef: "werd door personen die zichzelf de wijsheid in pacht hebben dat Ajax al verliest. Ajax is geen malle-eppie ploeg," Ik schreef dat men in Rotterdam dat vindt. Ik kom als ik de tijd en ruimte heb regelmatig in het stadion, heb een seizoenskaart. Ik blijf het zeggen: AZ is het grote gevaar, PSV minder door vertrek van Gakpo en Madueke en Ajax zit in een overgangsjaar is dus kwetsbaar.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Analisten,media mannetjes doen dat nu eenmaal. Er zijn er ook zat die zeggen dat ajax wint (derksen ook byv en er zijn er echt wel meer). En dat wij boven onze stand leven . Prima toch. We gaan het zien en wat die lui schrijven boeit niet echt . De media moet vol . Qua scheidsrechters is het voor iedereen zonder gevoelens voor ajax wel duidelijk. Rode kaarten niet geven als er gewoon geslagen wordt byv anthony. In de toppers tegen ons en psv bal over de zijlijn gewoon doorgaan en doelpunt. En zo kan ik wel fff doorgaan . Met pingels buitenspel,rode kaarten wel gegeven . Het mooie is altijd dat het anderssom misschien 1x in 15 jaar gebeurd en daar ligt dan de nadruk op . Verder is doorgebroken gewoon rood (rensch). Bij psv is het gewoon afwachten wat er nog gebeurd ,al is dit natuurlijk sowieso niet goed. Nieuwe spelers moeten altijd fff wennen. Az en Twente zie ik niet als gevaarlijk. Op een paar uitzonderingen na in 50 jaar ,en het overscheiden van hun budget zullen deze teams het altijd afleggen . Is ook typisch nederlands als een club eens een tijd leuk presteert is die club gelijk weer underdog . Was met utrecht en vitesse etc ook al zo . Nee ik zie ajax nog steeds als favoriet en Feyenoord 2e . Al zegt dat niks over morgen

ikkejaja
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

En zo is het precies 👌

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Weer inhoudelijk niks anders dan uitlokken . Maar je pech ventje . En je moet ook beter lezen misschien snap je dan iets . Op basis van budget en spelers moet ajax toch beter zijn !?. Of zijn onze aankopen van 2 tot met 8 mil tops ,beter dan jullie aankopen van 15 tot 30 mil!!!???. Dan is het helemaal slecht beleidt in amsterdam . Ja joh rare gedachten en indekken toch !? Ondanks dat allemaal geloof ik zeker in een zege ,maar zet mijn geld er niet op Maar dat had je kunnen lezen .

0laf
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja, Kieft. Een spits die vooral beroemd is geworden omdat er iemand tegen hem aan schoot en dat hij zijn neus vaak poedert. Dan kunnen we iedereen wel serieus nemen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen