Blind balend op Bayern-bank bij boeiende remise

20 januari 2023, 22:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind heeft zich vrijdagavond zitten te verbijten op de reservebank bij Bayern München. De oud-Ajacied zat negentig minuten naast Ryan Gravenberch op de bank bij de hervatting van de Bundesliga. Daarop verspeelde de koploper van Duitsland meteen twee punten tegen cocurrent RB Leipzig: 1-1. 

Matthijs de Ligt was de enige Nederlander aan de aftrap bij Bayern München, bij wie Noussair Mazraoui met een blessure nog altijd ontbrak en Blind en Gravenberch dus op de bank begonnen. Jean-Eric Maxim Choupo-Moting was de spits van Der Rekordmeister en hij maakte in het eerste bedrijf het eerste officiële doelpunt namens Bayern bij de tweede paal. Daarmee zette hij zijn goede vorm voort in het nieuwe kalenderjaar. 

In het tweede bedrijf kwam de thuisploeg echter op gelijke hoogte: nadat Joshua Kimmich op de grond werd gewerkt, zorgde Marcel Halstenberg van dichtbij voor de gelijkmaker. Het was het eerste tegendoelpunt dat Yann Sommer moest incasseren in dienst van Bayern München: de goalie kwam over van Borussia Mönchengladbach en incasseerde meteen zijn eerste tegengoal. Leon Goretzka was woedend en incasseerde geel voor zijn reactie na de gelijkmaker. 

Het had niet veel gescheeld of Blind had vermoedelijk alsnog moeten debuteren, want vlak voor tijd kwam Dayot Upamecano goed weg slechts een gele kaart. Hij haalde in de ogen van RB Leipzig een doorgebroken speler neer, maar omdat De Ligt in de buurt was, kreeg hij slechts geel en kon Blind op de bank blijven zitten. Zonder zijn inbreng kwam Bayern niet meer tot een doelpunt.

Lees ook: Tegenvaller Blind en Gravenberch bij Bayern München

Ondanks het gelijke spel staat Bayern München ook na deze speelronde nog sowieso bovenaan de Bundesliga, want SC Freiburg volgt op vier punten. Het verschil met RB Leipzig - bij wie Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich het doel verdedigde - blijft zes punten. Het was voor Bayern München het eerste puntverlies na zes zeges op rij. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat had dat (k)neusje dan verwacht? Een basisplaats 😂😂😂

larsk0
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Nee... gewoon een rare kop die de schrijver van dit stukje verzonnen heeft om mensen op zijn stukje te laten klikken...

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen