Gouden wissel Schreuder bij PEC Zwolle, Hyballa-effect bij NAC Breda

20 januari 2023, 22:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Koploper PEC Zwolle heeft vrijdagavond geen fout gemaakt in eigen huis tegen VVV-Venlo. Een week na de spectaculaire overwinning 0-3 overwinning op Heracles Almelo won de ploeg van Dick Schreuder op een door de winterse omstandigheden uitgeklede Eerste Divisie-avond met 2-0.

Het duurde tot een kwartier voor tijd voor dat de thuisfans konden juichen. Invaller Apostolos Vellio stond koud een minuut in het veld toen hij de fraaie hakassist gaf op middenvelder Dave van den Berg. Vijf minuten later was Vellio opnieuw de man die de assist achter zijn naam kreeg, toen uitgerekend Lennart Thy tegen zijn oude club de score verdubbelde. Dat deed hij uit een corner die de Griek had versierd - waarmee hij ook nog bijna een goal maakte. Daarmee kan de wissel van Schreuder als 'zeer succesvol' worden bestempeld. Door de overwinning staat PEC Zwolle definitief drie punten los op Heracles Almelo. 

TOP OssNAC Breda 1-2

Het Peter Hyballa-effect was goed merkbaar vrijdagavond in de derby in Oss. Al binnen acht seconden had het elftal van de Duitse trainer gescoord, al mocht het bij de treffer van Charles-Jesaja Herrmann de thuisclub wel bedanken. Jort van der Sande verdubbelde nog voor de pauze de score. Hoewel invaller Kyvon Leidsman nog wel de spanning terugbracht in het duel, won Hyballa bij zijn rentree (al zat hij nog op de tribunes, Ton Lokhoff en Rogier Molhoek deden dit duel nog en eindigen zo een sterke reeks) van NAC Breda bij de nummer voorlaatst in de Eerste Divisie, dat eindigde met een man minder na tweemaal geel voor Jearl Margaritha.

Almere City FC – De Graafschap 2-2

Zonder de afwezige Adrie Poldervaart (ziek) kwam De Graafschap op bezoek bij Almere City FC tot tweemaal toe op voorsprong, maar kon het de overwinning uiteindelijk niet over de streep trekken. Jeffry Fortes en invaller Siem de Jong schoten De Superboeren op voorsprong, maar José Pascual en Jochem van de Kamp (na ongelukkig uitverdedigen, zie onder) zorgden voor de gelijkmakers. De Jong had de derde voorsprong en daarmee zege voor De Graafschap nog op zijn voet, maar schoot de rebound op de inzet van Charlison Benschop (paal) over.

Overige uitslag:

FC Den Bosch – Jong PSV 1-0

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen