Tegenvaller Blind en Gravenberch bij Bayern München

20 januari 2023, 19:58   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind en Ryan Gravenberch beginnen de tweede seizoenshelft als reserve bij Bayern München. In de kraker tegen RB Leipzig vrijdagavond zitten de twee Nederlanders op de bank. Matthijs de Ligt is de enige landgenoot die wel aan de aftrap verschijnt vrijdagavond bij de hervatting bij de Bundesliga.

Blind ziet als linksachter Alphonso Davies starten, terwijl Dayot Upamecano naast De Ligt logischerwijs het centrum van de achterhoede vormt. Benjamin Pavard is de rechtsback van Der Rekordmeister, waardoor Blind op de bank begint. De 32-jarige linksback tekende twee weken geleden een contract bij de Duitse topclub nadat hij via de achterdeur bij Ajax vertrok. 

Lees ook'Pijnlijke conclusie bij Ajax: selectie blij dat Daley Blind weg is'

Op het middenveld krijgen Joshua Kimmich en Leon Goretza de voorkeur boven Gravenberch, die Kingsley Coman, Jamal Musiala en Serge Gnabry achter spits Jean-Eric Maxim Choupo-Moting ziet starten. In het doel van Bayern München staat de kersverse aanwinst Yann Sommer, die recentelijk overkwam van Borussia Mönchengladbach. In het doel van opponent RB Leipzig staat voormalig Heracles Almelo-keeper Janis Blaswich, die de laatste tijd al de voorkeur krijgt in het doel van de nummer drie van de Bundesliga. 

Opstelling Bayern München: Sommer; Pavard, De Ligt, Upamecano, Davies; Kimmich, Goretzka; Coman, Musiala, Gnabry; Choupo-Moting

Opstelling RB Leipzig: Blaswich; Simakan, Gvardiol, Hakstenberg; Laimer, Schlager; Olmo, Forsberg, Szoboszlai; Silva

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen