Feyenoord heeft beet: oud-Ajacied Kasanwirjo voor spotprijsje

20 januari 2023, 19:10   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Feyenoord heeft heeft definitief beet: de transfer van de multi-inzetbare Neraysho Kasanwirjo (20) is vrijdagavond bevestigd. De verdediger annex middenvelder komt over van FC Groningen en tekent voor 4,5 jaar in De Kuip tot media 2027. Nadat er naast onder anderen Ramiz Zerrouki, Jerdy Schouten, Dennis Hadzikadunic en Kamil Piatkowski werd gegrepen, is dit de eerste inkomende winterdeal. 

Dat maken beide clubs vrijdagavond bekend via de officiële kanalen. Er gingen geruchten dat de Rotterdammers zo'n twee miljoen euro zouden betalen voor de oud-Ajacied, maar trainer Arne Slot liet tijdens de persconferentie voor het duel met de Amsterdammers al weten dat het bedrag veel lager zou liggen. Inmiddels gaat de transfersom van anderhalf miljoen euro rond in de wandelgangen, al is dat bedrag nog niet bevestigd. Gezien de prijs die FC Twente vroeg voor bijvoorbeeld Zerrouki, is dat een spotprijsje. 

Er wordt door beide clubs geen prijs gecommuniceerd, maar naar verwachting is dat wel het bedrag dat de Rotterdammers overmaken voor Kasanwirjo. De rechsback, die ook centraal achterin en als nummer zes uit de voeten kan, kwam in de zomer van 2021 over naar het hoge noorden, nadat hij in de jeugdopleiding van Ajax had gespeeld. Daar maakte hij nooit minuten in het eerste elftal, maar bij FC Groningen werd hij wel een dragende kracht van het elftal, voor wie hij in totaal 52 officiële wedstrijden speelde en drie doelpunten maakte. 

Lees ookDe Kuip is compleet 'onneembare vesting' voor het duel met Ajax

Transfers FC Groningen

Niet alleen Feyenoord is blij met de komst van Kasanwirjo, volgens Voetbal International is ook FC Groningen niet rouwig om het vertrek van de voetballer. 'Over zijn voetballende talent bestond nog altijd geen discussie, maar intern kwam wel steeds vaker de vraag voorbij of hij de juiste mindset had voor de degradatiestrijd waarin FC Groningen inmiddels was beland', schrijft het weekblad over de situatie van Kasanwirjo, die gratis opgepikt werd in Amsterdam.

Tegenover het vertrek van de verdediger en eerder al Cyril Ngonge, staat de komst van in elk geval Aimar Sher, Johan Hove en Mads Bech, terwijl er mogelijk nog meer versterkingen aankomen voor het in degradatienood verkerende FC Groningen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Spotprijsje.. Groningen staat onderaan.😂

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We gaan het zien . Hij is mij van het weekend niet op gevallen . Maar goed onder slot kan hij nog groeien . Is pas 20

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Een spotprijsje is het alleen als het een toegevoegde waarde blijkt te zijn, anders is het weggegooid geld. Of deze jongen de benodigde kwaliteiten heeft? Dan zou hij zich erg ontwikkeld moeten hebben sinds Ajax.

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Voor 1 miljoen kun je er geen buil aan vallen.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen