Schreuder doet boekje open over Ihattaren: "Kwam niet opdagen op trainingen"

20 januari 2023, 18:47   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax-coach Alfred Schreuder had grote plannen dit seizoen met Mohammed Ihattaren. De buitenspeler van voorheen de Amsterdammers maakte in de voorbereiding van dit seizoen een geweldige indruk, maar brak vanwege privé-omstandigheden uiteindelijk niet door. Volgens zijn oefenmeester had hij 'de nieuwe Hakim Ziyech' kunnen worden.

"In de voorbereiding dacht ik: hij wordt dit seizoen onze nieuwe Ziyech", blikt Schreuder in De Telegraaf desgevraagd terug op de situatie rond de buitenspeler. "We hebben er bij Ajax alles aan gedaan om hem te laten slagen, maar het lukte ook ons niet om bij hem de knop om te zetten. Mo kon zich niet volledig focussen op het voetbal en het leven als een prof. Hij kwam niet opdagen op trainingen en dan houdt het een keer op."

Daarop bezocht Schreuder de buitenspeler een keer bij zijn ouderlijk huis. "En toen dacht ik hem te hebben. Helaas liep het anders", is de pijnlijke conclusie van de oefenmeester. Ihattaren kwam vervolgens een aantal keer heel negatief in het nieuws, raakte compleet uit beeld in de Johan Cruijff Arena en keerde deze winterstop terug bij Juventus.

Lees ookPijnlijk beeld: Ihattaren van afgetraind naar helemaal terug bij af

Of Ihattaren ooit nog doorbreekt in het betaalde voetbal, vindt Schreuder lastig om in te schatten, ondanks dat hij 'verschrikkelijk goed' kan voetballen. "Hij is gewoon een innemende jongen. Alleen is dat onvoldoende om te slagen in het topvoetbal", weet de Ajax-trainer, die de vergelijking met Ziyech kan maken. In zijn jonge jaren werkte hij namelijk ook samen met de international van Marokko.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen