'Pijnlijke conclusie bij Ajax: selectie blij dat Daley Blind weg is'

20 januari 2023, 18:41   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Daley Blind is vertrokken bij Ajax en dat heeft een goede invloed op de sfeer in Amsterdam. Tot die conclusie komt Ajax-watcher Mike Verweij in de podcast van De Telegraaf. Volgens hem is de spelersgroep van de regerend landskampioen niet rouwig om diens overgang naar Bayern München

"Wat je ook proeft in de selectie van Ajax, is dat eigenlijk ook zijn medespelers het wel prima vinden dat hij weg is", beweert de journalist over Blind. "Omdat Daley Blind gewoon een hele lastige jongen is. Een vervelende jongen als hij niet speelt. Er was één medespeler die het verschrikkelijk vond dat hij weg ging, misschien twee. Maar die zijn inmiddels ook om, want de trein rijdt door."

Dat zou zijn gegaan om Davy Klaassen, een van zijn boezemvrienden, en Kenneth Taylor. "Zij vonden het vervelend dat Blind wegging", weet Verweij, die beterschap ziet bij Ajax. "Tegen FC Twente hadden de spelers Alfred Schreuder ook kunnen laten verzuipen met een man minder. Dan was hij weggeweest. Maar dat is ook wat je hoort in de spelersgroep: ze vinden Schreuder een hele goede trainer. Maar is hij ook een goede manager? Dat moet hij laten blijken."

Lees ook: De Kuip is compleet 'onneembare vesting' voor het duel met Ajax

Blind lag eerder ook flink in de clinch met Ten Hag, toen speelde hij maar eenmaal niet: bij AZ-uit. "En nu werd hij definitief op de bank gezet", aldus Verweij, die bijval krijgt van Valentijn Driessen. Hij stelt eveneens dat de spelersgroep van Ajax nog wel degelijk achter de coach staat, ondanks dat hij bepaalde elementen misschien niet verstandig aangepakt heeft in de communicatie. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen