Vloet volgt voorbeeld Promes niet: "Lafhartig om weg te blijven"

20 januari 2023, 17:19   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Voormalig Heracles Almelo-middenvelder Rai Vloet zal vermoedelijk 'gewoon' aanwezig zijn bij de rechtszaak die tegen hem gepland staat. Er waren twijfels of de momenteel bij FC Ural Yekateringburg spelende voetballer zich wel in Nederland zou melden, maar zijn advocaat heeft bevestigd dat hij gewoon naar Nederland komt.

"Het zou lafhartig zijn om weg te blijven", laat advocaat Erik Thomas weten tegenover het Algemeen Dagblad over de zaak die op maandag 20 maart dient bij de rechtbank in Schiphol. De 27-jarige Vloet moet zich dan verantwoorden voor het ernstige auto-ongeluk dat hij in november 2021 veroorzaakte op de A4 bij Hoofddorp. Daarbij kwam een vierjarig kind om het leven. Hij zou een te hoog alcoholpromillage in zijn bloed hebben gehad én dat hij een snelheid van ruim 200 kilometer per uur reed op het moment van de klap. Dat laatste ontkent Vloet, waardoor er nog wat extra onderzoekswensen zijn ingediend door de verdediging.

 

Omdat Vloet actief is in Rusland, werd het gerucht de wereld in gebracht dat hij mogelijk niet in Nederland zou komen. Voetbalcollega Quincy Promes zou in Rusland spelen om niet uitgeleverd te worden aan Nederland – mede daarom zou hij niet meegegaan zijn op trainingskamp naar de Verenigde Arabische Emiraten. Volgens zijn advocaat Thomas blijft Vloet dus niet achter in Rusland.

Lees ookSpandoek voor Rai Vloet in Polen: 'Vieze kindermoordenaar'

"Dat zou door heel veel mensen niet begrepen worden en lafhartig zijn. Mijn informatie is dat-ie gewoon komt", stelt zijn belangenbehartiger, die weet dat Vloet zijn celstraf gewoon zal moeten uitzitten als hij veroordeeld wordt. Dat hij een profvoetballer is, 'interesseert het Openbaar Ministerie niets', aldus Thomas.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen