Feyenoord-aanvoerder Kökcü gretig: "Dit is de kans om ze te pakken"

20 januari 2023, 16:57

Feyenoord staat deze zondag in een kolkende Kuip tegenover aartsrivaal Ajax. De aanvoerder van de Rotterdammers, Orkün Kökcü, kijkt rijkhalzend uit naar het treffen met de Amsterdammers. "Ik kom mensen tegen in Rotterdam die zeggen dat dit de kans is om te ze pakken", vertelt hij in de persconferentie. 

Feyenoord is de favoriet voor het duel in de Kuip van dit weekend. De Rotterdammers staan bovenaan en kunnen bij een overwinning op het in crisis verkerende Ajax een voorschot nemen op de landstitel. Feyenoord slaat bij een overwinning op Ajax een gat van acht punten, maar AZ is nog in de achtervolging. Zij krijgen Fortuna Sittard op bezoek en staan nu vier punten achter op de ploeg van Arne Slot.

Lees ook: Slot wil klassieker mét uitpubliek: "Zal een paar stappen verder zijn" 

Vertrouwen

Het gevoel bij Feyenoord en de supporters is volgens de aanvoerder ook heel anders dan voorheen. "Iedereen heeft er vertrouwen in, het is niet zoals het voorheen was. Dat mensen er tegenop keken", concludeert hij. "Ik denk dat wij dat als spelersgroep ook hebben afgedwongen. We hebben laten zien dat we op iets nieuws zijn overgestapt. Dat we Rotterdammers weer een trots gevoel geven."

Aanstaande zondag barst in de heksenketel die de Kuip heet het spektakel los. Er wordt al weken genoeg gezegd en geschreven over de wedstrijd, mede door de favorietenrol van Feyenoord. Gaan de Rotterdammers die rol waarmaken en zich kronen tot de absolute titelfavoriet of krijgt Ajax-trainer Alfred Schreuder zijn ploeg weer op de rit en is deze klassieker de wederopstanding van de landskampioen?

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen