Slot wil klassieker mét uitpubliek: "Zal een paar stappen verder zijn"

20 januari 2023, 16:30

Arne Slot zal zondag zijn eerste klassieker meemaken in een volle Kuip. Alles en iedereen staat op scherp, dat heeft onder andere te maken met de terugkeer van oud-Feyenoorder Steven Berghuis in de Kuip. Er worden veiligheidsnetten opgehangen in het stadion, daar is Slot niet blij mee.

"Ontzettend zonde, maar er wordt ingeschat dat het nodig is. Het lijkt me logisch dat ze er niet hangen omdat we het zicht van de supporters daarmee verbeteren, die zullen er hangen omdat er voorwerpen op het veld gegooid worden", aldus de oefenmeester. "De vervolgstap is dat het zonder netten gespeeld gaat worden. Die stap daarna, maar dat zal nog wel een paar stappen verder zijn, is dat er ook weer uitsupporters bij zullen zijn."

Lees ook: Opsteker voor Feyenoord: middenvelders halen mogelijk Klassieker 

Randzaken

Normaalsgesproken gaat het alleen maar over voetbal en de randzaken van de sport, maar Slot benoemde ook zijn zorgen over de manier waarop mensen met elkaar omgaan anno 2023. "Ik zou bijna zeggen: was het maar alleen de voetbalwereld waarin we ons zorgen moesten maken over hoe we met elkaar omgaan. Ik weet niet of jij kinderen hebt en of jij het prettig vindt als zij zaterdagavond uitgaan, maar ik denk dat we allemaal een beetje zenuwachtig thuiszitten tot het moment dat ze weer thuis zijn", concludeert de trainer.

Zondag barst de strijd los in de Kuip, waar aartsrivaal Ajax op bezoek komt. Natuurlijk is de klassieker een wedstrijd an sich, maar de komende editie heeft een extra lading door de stand op de ranglijst. Het is lang geleden dat Ajax onder de Rotterdammers stond bij een klassieker en bij een overwinning van Feyenoord kan de club van Arne Slot al wel een klein voorschot nemen op een titelfeestje.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Feyenoord1908
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

We moeten oppassen dat een kleine groep niet alles naar de klote helpt.Ik snap niet dat het hier niet geregeld kan worden ,waar het in engeland bv wel kan.Belachelijk dat sommige alleen maar voor gezeik en geweld naar het stadion komen...

WimHoebergen06
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

wijze woorden maar je hebt er verrekte weinig aan,zolang in de stadions drugs en drank de boventoon voeren is het probleem niet opgelost, maar dit geld voor de hele maatschappij, de goeie uitgezonderd en dat zijn er gelukkig nog altijd meer

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het enige wat helpt als je eens echt gaat straffen .

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen