Van Nistelrooij teleurgesteld maar begripvol over vertrek Madueke

20 januari 2023, 14:02

Noni Madueke vertrekt voor tientallen miljoenen naar Chelsea en dat is een flinke aderlating voor PSV-trainer Ruud van Nistelrooij. De oud-spits van PSV wilde graag een beroep blijven doen op de Engelse vleugelflitser, maar die wilde per se naar Stamford Bridge toe. "Wij willen uiteindelijk ook spelers die volledig gefocust zijn op PSV", aldus de trainer tegenover het Eindhovens Dagblad.

Madueke brengt met zijn overstap naar Engeland ruim 38 miljoen euro in de kas bij de club uit de lichtstad, maar Van Nistelrooij had de aanvaller liever nog even in zijn selectie gehad. "Gegeven alle omstandigheden en de financiële compensatie die er tegenover stond, hebben we toch besloten om de transfer door te laten gaan. Er zijn ook persoonlijke omstandigheden en veel factoren die een rol spelen, maar het is aan Noni zelf om daarover te vertellen. Hij wilde nu koste wat het kost terug naar Londen", vertelt de oefenmeester tegen de krant.

Lees ook: Chelsea heeft mega-contract klaarliggen voor Noni Madueke

Naast de Engelse aanvaller is PSV ook Cody Gakpo kwijtgeraakt deze transferperiode, waardoor er een moeilijke puzzel is ontstaan voor Van Nistelrooij. "Dat goede spelers weg zijn, daar kunnen we niks meer aan doen. Het gaat om het signaal dat je uitstraalt. Wij hebben genoeg goede spelers over, met Xavi (Simons, red.), Luuk (de Jong, red.), Anwar (el Ghazi, red.) en nog veel anderen. Nu moeten de echte karakters opstaan. Het zit tegen en dan moet je laten zien dat je er staat voor de club", aldus Van Nistelrooij.

Bomvol programma

PSV heeft in de komende week wedstrijden tegen Vitesse (thuis), FC Emmen (uit) en Go Ahead Eagles (thuis) op het programma staan. Met Fábio Silva lijkt in ieder geval een nieuwe spits op weg naar Eindhoven, maar het vertrek van de twee sterkhouders op de vleugels is op sportief gebied een flinke klap. "Natuurlijk maakt dat onze kampioenskansen niet groter, dat is nogal duidelijk. Tegelijkertijd doen we er alles aan om onze selectie de komende dagen te versterken. Achter de schermen wordt heel hard gewerkt."

Lees ook: PSV pakt door na vertrek Madueke: spits op weg naar Eindhoven

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

guest
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Wat is Ruud toch begripvol, erg sympathiek naar zijn club, maar ik neem aan dat hij ook heeft aangegeven niet meer voor de titel te kunnen gaan, 2 belangrijke en creatieve spelers zijn daar nu weg, El Ghazi die al is gehaald is een goede speler maar bij lange na niet van het niveau Gakpo, en nu willen ze een extra spits, winterse aankopen doen met bij de meeste clubs niet goed, aanpassingsproblemen zijn normaal, je zou als ze blijven pas het seizoen erna er iets aan kunnen hebben. Ik heb met Ruud te doen, ze verkopen alles onder zijn kont vandaan. En dan de supporters van PSV die zullen zich wel behoorlijk bekocht voelen komt er ene Silva voor terug nou die gaat het niet maken dus 1 titelkandidaat minder. Blijven alleen nog Feyenoord, AZ, FC Twente en misschien 020 over. Sterkte allemaal vanuit 030.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen