'Ten Hag wil ervaren Duitse pechvogel naar Manchester halen'

20 januari 2023, 12:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Manchester United houdt de situatie van Marco Reus (33) nauwlettend in de gaten. De aanvallende middenvelder van Borussia Dortmund is komende zomer transfervrij en daarmee een interessante optie voor de club van trainer Erik ten Hag

Reus staat al sinds 2012 onder contract in Dortmund. De 48-voudig Duits international speelde sindsdien liefst 252 Bundesliga-duels voor de club, waarin hij 110 keer scoorde en bovendien 82 assists verzorgde. Hij begon aan de huidige jaargang als basisspeler, maar ontbrak vanaf oktober grotendeels op het veld door een ontsteking in zijn spronggewricht. 

Blessures lopen sowieso als een rode draad door de loopbaan van Reus. Hij staat in Duitsland bekend als enorme pechvogel, waarbij hij vooral getroffen lijkt te worden door fysiek ongemak als er weer eens een eindtoernooi met het Duitse elftal op het programma staat. Zo miste hij het gewonnen wereldkampioenschap van 2014 en de EK's van 2016 en 2020. 

Journalist Christian Falk van de Duitse krant Bild meldt dat Reus' agent inmiddels een ontmoeting met Ten Hag achter de rug zou hebben. Ook Engelse media, waaronder de Daily Mail, meldden eerder deze week dat de vertegenwoordigers van Reus in Manchester gespot zouden zijn. Falk meldt op twitter dat het jaarsalaris van Reus bij zijn huidige club zo'n 12 miljoen euro zou bedragen, waardoor hij voor Manchester United ook geen goedkope optie zou zijn. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen