Chelsea heeft mega-contract klaarliggen voor Noni Madueke

20 januari 2023, 12:00

De overgang van Noni Madueke naar Chelsea is dichtbij. De vleugelspeler van PSV ondergaat vrijdagochtend zijn medische keuring in Londen. Als hij die met succes doorstaat tekent hij volgens de Engelse krant The Times een contract tot medio 2030 bij de club, waarbij Chelsea tevens een optie voor nog een extra seizoen heeft. 

Chelsea is bezig aan een teleurstellend seizoen, waarin het al vroeg afscheid nam van trainer Thomas Tuchel. Ook onder zijn opvolger Graham Potter is de weg naar boven nog niet ingeslagen, aangezien de club nog altijd slechts op de tiende plaats in de Premier League bivakkeert. Eigenaar Todd Boehly trok daarom deze winter de portemonnee en haalde al vijf versterkingen naar Stamford Bridge. 

Lees ook: 'Madueke verlaat PSV definitief voor overstap naar Chelsea'

As Madueke vrijdag daadwerkelijk tekent bij Chelsea dan ontvangt PSV naar verluidt een transfersom van ruim 35 miljoen euro voor de Engelsman. Na de eerdere verkoop van Cody Gakpo (voor 42 miljoen naar Liverpool) is Madueke de tweede vleugelspeler die deze winter vertrekt uit Eindhoven. Met de Portugees Fábio Silva lijkt de eerste winterse aanwinst in aantocht voor de Eindhovenaren, maar hij geldt als stand-in voor Luuk de Jong in het centrum van de aanval. 

De interesse van Chelsea in Madueke is niet nieuw. Toen hij in 2018 vertrok bij Tottenham Hotspur was de Londense club met Manchester United in de race voor zijn handtekening. De aanvaller koos echter voor PSV, waar hij ondanks een aantal blessures een dusdanig goede indruk achterliet dat Chelsea nu diep voor hem in de buidel wil tasten. Chelsea lijkt met de komst van Madueke nog niet uitgewinkeld. Brighton-middenvelder Moises Caicedo zou de volgende winteraankoop moeten worden. Een eerste bod van 62 miljoen euro werd echter van tafel geveegd door de club van Joël Veltman. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen