Dani Alves in Spanje gearresteerd op verdenking van aanranding

20 januari 2023, 11:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

De Braziliaanse verdediger Dani Alves is vrijdag aangehouden door de Spaanse politie. De oud-speler van onder meer FC Barcelona en Paris Saint-Germain wordt verdacht van het aanranden van een jonge vrouw, op 30 december in een nachtclub in Barcelona. 

De beschuldiging aan het adres van Alves kwam op Nieuwjaarsdag al naar buiten. De Spaanse Mossos d'Esquadra nam Alves volgens La Vanguardia in een auto mee naar het bureau in Barcelona, waar hij in afwachting van een uitspraak van de rechter voorlopig zal moeten blijven. 

Lees ook: 'Dani Alves beschuldigd van aanranding in Spaanse discotheek'

De krant weet dat er inmiddels aangifte is gedaan tegen de huidige speler van het Mexicaanse Pumas. Een jonge vrouw zou in discotheek Sutton door de Braziliaan 'onder haar ondergoed' zijn aangeraakt en deed daarvan melding bij het personeel van de nachtclub. Die schakelde vervolgens de politie in, waarna een onderzoek in gang werd gezet. Alves zelf liet destijds via een woordvoerder weten dat 'er niets is gebeurd', al erkende hij wel 'korte tijd' in de discotheek te zijn geweest op de bewuste avond.

Zeer succesvol

De arrestatie vormt een flinke smet op het blazoen van Alves, die met 46 gewonnen prijzen de meest succesvolle voetballer aller tijden is. De meeste daarvan behaalde hij als speler van FC Barcelona, waarmee hij tussen 2008 en 2016 onder meer zes Spaanse landstitels en drie keer de Champions League in de wacht sleepte. De 126-voudig Braziliaans international was in november en december nog actief op het WK in Qatar, waarop hij in twee duels in actie kwam voor de Goddelijke Kanaries.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen