FC Twente ontevreden over KNVB: "Moet volgend seizoen anders"

20 januari 2023, 10:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Twente is niet blij met de vele wedstrijden die het dit seizoen op de zondag moet afwerken. De club heeft bij de KNVB aangegeven dat de voorkeur voor de thuiswedstrijden uitgaat naar de zaterdagavond, maar vindt dat de bond daar onvoldoende rekening mee houdt. 

Van de zeventien thuisduels die de Tukkers dit seizoen afwerken in de Eredivisie vinden er slechts vier plaats op de gewenste zaterdag. "Dat is veel te weinig", zegt algemeen directeur Paul van der Kraan tegenover lokale krant Tubantia. "Daar zijn we teleurgesteld over, net als vele supporters", vervolgt de bestuurder. De voetbalbond verplaatste tot overmaat van ramp het thuisduel van zaterdag 11 februari naar de zondag daarop, omdat de bekerwedstrijd tegen Ajax werd ingepland op donderdag 9 februari. 

"Door de bekerwedstrijd op donderdag te plannen en niet op woensdag hoefde er die speelronde in de eredivisie maar één competitiewedstrijd verplaatst te worden. Daarvoor heeft de KNVB gekozen en hier zijn we uiteraard niet blij mee", zegt Van der Kraan. Hij heeft de bond dan ook laten weten dat de club van mening is dat de bond in de toekomst meer rekening dient te houden met de voorkeur van de club. "Naar aanleiding van weer een verplaatsing hebben we bij de KNVB aangegeven dat onze voorkeursavond weinig aan bod komt." 

Een belangrijke reden om liever op zaterdag te spelen is de grotere omzet die FC Twente op die dag kan genereren uit horeca-inkomsten dan dat op zondag het geval is. 'Uit allerlei onderzoeken is gebleken dat de omzet op dat tijdstip ver achterblijft bij die op een zaterdagavond', schrijft Tubantia. Overigens is de bond niet de enige 'schuldige' in dit verhaal. "Het grote aantal wedstrijden van dit seizoen op zondag komt enerzijds door ons Europese programma voor de winterstop en anderzijds door omstandigheden waar de club geen enkele invloed op heeft. Zo moeten risicowedstrijden op zondag worden gespeeld.", geeft Van der Kraan aan. "Samen met de KNVB gaan we kijken wat we hieraan kunnen doen richting de competitieplanning van 23/24."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen