De Wolf doet oproep aan Feyenoord-fans: "Koppie erbij houden"

20 januari 2023, 10:05   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Aanstaande zondag staat in De Kuip de Klassieker tussen Feyenoord en Ajax op het programma. John de Wolf, assistent van Feyenoord-trainer Arne Slot én voormalig verdediger van de Rotterdamse club, doet voorafgaand aan het duel een oproep aan de supporters van zijn club. 

"Een beetje opgefokt, dat mag best in mijn ogen. Maar wel tot een bepaalde hoogte, dus niet té", zegt De Wolf in een dubbel-interview met algemeen directeur Dennis te Kloese in het Algemeen Dagblad. "De grens ligt bij gooien en spreekkoren. Het is belangrijk dat mensen op dat vlak hun hoofd erbij houden. Dan zie ik de mensen dit al lezen zeggen 'ja hoor, De Wolf die zegt koppie erbij houden'. Maar wij - en dan bedoel ik zeker ook de supporters - moeten met Feyenoord bezig zijn. En niet met de tegenstander. Dan kunnen we samen het verschil maken.''

Voor het duel in De Kuip worden netten opgehangen om het de fans onmogelijk te maken om voorwerpen op het veld te gooien. De Wolf betreurt de noodzaak van die maatregel. "Dit wil je ook niet. Maar het is nu niet anders", legt hij zich neer bij de plaatsing. Directeur Te Kloese hoopt dat het duel zondag zonder incidenten verloopt, waardoor op termijn mogelijk ook weer uitsupporters worden toegelaten tot het stadion als de aartsrivaal op bezoek komt. "Zondag kan een eerste stap zijn. Natuurlijk is de scheidslijn soms dun. En is het in het verleden weleens misgegaan. Maar wij zijn koploper, kunnen zondag geweldige zaken doen. Dat moet de teneur zijn."

Zie ook: Dartspijlen mee naar de Klassieker? "Barney ook maar uitnodigen"

Berghuis

Zondag zal Steven Berghuis weer eens zijn opwachting maken in het stadion waar hij tussen 2017 en 2021 zelf actief was. In Rotterdam zijn ze niet meer bezig met de aanvaller die anderhalf jaar geleden een beladen overstap naar Amsterdam maakte, bezweren Te Kloese en De Wolf. "We hebben het over een speler die hier ooit heeft gespeeld. En al een tijd in Amsterdam speelt. Moeten we ons daar nog druk over maken?'', vraagt de directeur zich af. De Wolf valt hem daarin bij: "Eens. Hij is uit mijn systeem. Zo werkt dat."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

HenkVoetbalbier
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

De harde kernen en andere idioten kunnen hun koppie er niet bij houden. Dit is een oproep aan de doven en blinden. Zij hebben geen gezond verstand. Dus netten is enige optie voorlopig.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bij ijskockey helpt het al jaren 🤣. Sorry kon het niet laten

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik weet dat het aan iedereen van feyenoord nu gevraagd wordt tijdens een interview . Maar we moeten er niet te veel aandacht aan schenken . De media staat alweer hijgerig te wachten tot het fout gaat . Zoekt en zoekt naar woorden etcetc Maken alles allemaal nog erger ,en zwepen de boel op . Er is gewoon bij elke club een gedeelte wat nergens naar luistert . En als dan zo'n derksen zegt dat feyenoord de ergste hooligans heeft helpt dat niet echt .

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Groot gelijk bij veel clubs zitten er naast echte supporters ook nep supporters die op rellen uit zijn die zouden overal verbannen moeten worden wat gewoon onmogelijk is .

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het erge is dat wij (als normale fans) nu in een soort oorlogsgebied komen zondag (zie de foto's van rondom de kuip nu ). En ook gewoon de berichtgeving weer. Ik kom al heel lang in de kuip en er gebeurd bijna niks in verhouding. Wij worden ook alleen geweigerd in amsterdam(kan niet elke club zeggen) Nog nooit iemand op het veld de tegenstander proberen te pakken eycetc . Dat gebeurd in meerdere andere stadions wel in nederland . Het is idd vijandig en ik praat niks goed . Maar het is niet zoals beweerd wordt . Het wordt nu heel erg opgeklopt in de hoop dat het mis gaat lijkt het wel

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het is zoals altijd de goeie moeten het met de slechte bekopen helaas

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik ben het niet er mee eens dat het onmogelijk is. In tegenwoordige tijd is het prima met een HD camera vast te leggen of een supporter wat gooit. Je weet precies waar de raddraaiers zitten in het stadion ook. Je kan wanneer iemand wat gooit gelijk van de tribune halen of later traceren bij de uitgang. Stadionverbod en volgende keer heb je er een minder. We doen soms of het gelijk staat aan een mens op de maan zetten, zo moeilijk is het niet om bepaalde supporters (bij elke club) te weren. De wil moet er wel zijn om het grondig en goed aan te pakken. Met Feyenoord als voorbeeld waar het al tientallen jaren zo gaat (we gaan wel weer een netje spannen) kun je gewoon niet zeggen dat de wil er is. Ergens durven ze het gewoon niet op te lossen.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Er zijn er net een hele rits van de harde kern opgepakt vanwege zondag. Alleen moet je dat dan overal doen . En echt straffen dan . Maar nu gebeurd er niks en na zondag zijn ze weer vrij

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Als ik het ergens mee eens ben is het dit wel. Ik heb ook de indruk dat ze gewoon niet durven. Bang voor represailles misschien? Die mensen zijn wellicht ook nog zó achterlijk dat ze bestuurders of wie dan ook thuis gaan opzoeken.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen