'Feyenoord onderhandelt met FC Groningen over verdediger'

20 januari 2023, 11:55   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

In de zoektocht naar verdedigende versterking is Feyenoord uitgekomen bij Neraysho Kasanwirjo (20). De verdediger van FC Groningen moet de Rotterdammers van extra opties voorzien voor meerdere posisties in de achterhoede. 

Dat schrijft 1908.nl. Om Kasanwirjo over te nemen moet Feyenoord wel tot overeenstemming met FC Groningen zien te komen. Bij de Trots van het Noorden heeft hij nog een verbintenis tot medio 2024, waarbij de club bovendien een optie heeft om het contract met een extra seizoen te verlengen. Kasanwirjo is multifunctioneel te noemen. In Groningen wordt hij dit seizoen doorgaans als rechter vleugelverdediger gebruikt, maar hij kan ook centraal achterin of verdedigend op het middenveld uit de voeten. 

Voor welke positie Feyenoord Kasanwirjo op het oog heeft is nog niet bekend. De koploper van de Eredivisie is echter vooral op zoek naar een centrale verdediger. In de winterstop raakte trainer Arne Slot met Gernot Trauner immers een onbetwiste basisspeler kwijt. De Oostenrijker ontbreekt voorlopig vanwege een knieblessure die hij in de voorbereiding op de tweede seizoenshelft opliep. De Rotterdammers hadden de afgelopen dagen de Bosniër Dennis Hadzikadunic op het oog, maar hij koos woensdag voor een overgang naar het Spaanse RCD Mallorca.

Lees ook: Feyenoord grijpt mis: beoogde Trauner-vervanger naar Spanje

Kasanwirjo is afkomstig uit de jeugdopleiding van Ajax. Daar bleef een doorbraak in het eerste elftal echter uit, waarna FC Groningen hem anderhalf jaar geleden overnam van de Amsterdamse club. Afgelopen zondag stond Kasanwirjo nog tegenover Feyenoord in het veld toen de Rotterdammers in de Euroborg een makkelijke 0-3 overwinning wisten te boeken. Volgens 1908.nl zocht Feyenoord-trainer Arne Slot na de wedstrijd toenadering tot Kasanwirjo en zijn de clubs diezelfde avond nog begonnen aan de onderhandelingen over een transfer.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen