Transfer-target wijst interesse Ajax af: "Ik wil graag hier blijven"

19 januari 2023, 18:31   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax hoeft niet te rekenen op de komst van Leonardo Balerdi. De 23-jarige verdediger van Olympique Marseille stond lang op de verlanglijst van de Amsterdammers, maar heeft besloten zijn huidige club trouw te blijven. In aanloop naar de bekerwedstrijd tegen Stade Rennes heeft Balerdi op de persconferentie duidelijkheid gegeven over zijn toekomst.

"Ik heb inderdaad wel contact gehad met Ajax", begint Balerdi. "Ik bedank Ajax dan ook voor het aanbod, maar ik wil heel graag hier blijven. Ajax is een echte topclub, maar Olympique Marseille is dat ook. Het zou respectloos zijn tegenover mijn teamgenoten om de club deze winter nog te verlaten", aldus de Argentijn.

De afgelopen maanden deed Ajax naar verluidt meerdere pogingen om Balerdi te verleiden tot een overstap. De Amsterdammers zijn hard op zoek naar verdedigende versterkingen, aangezien Calvin Bassey en Owen Wijndal nog niet aan de verwachtingen voldoen en Daley Blind onlangs op transfervrije basis vertrok naar Bayern München.

Ajax zou tussen de vijftien en de twintig miljoen euro geboden hebben voor de Argentijn, die bij Marseille als linker centrale verdediger uit de voeten komt. Hoewel de positie van Marseille over een mogelijke transfer onbekend is, heeft de Balerdi zelf dus een transfer afgeblazen. Dit seizoen was de verdediger goed voor negentien wedstrijden voor Les Olympiens.

Lees ook: Blind streek na conflict bij Ajax neer bij Amsterdamse amateurs

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Bericht wat nu al 3x geplaatst is?

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen