'Madueke verlaat PSV definitief voor overstap naar Chelsea'

19 januari 2023, 17:18   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Noni Madueke (20) gaat PSV per direct verlaten voor een overstap naar Chelsea FC. Dat melden onder meer het Eindhovens Dagblad en Voetbal International donderdagmiddag op basis van bronnen binnen de club. De definitieve transfersom kan oplopen tot een bedrag van veertig miljoen euro.

Hoewel de transfer van Madueke naar Chelsea al langer in de lijn der verwachting lag, leek een akkoord tussen beide clubs nog ver weg. Vanwege de verkoop van Cody Gakpo aan Liverpool eerder deze transferperiode wilde PSV de Engelsman alleen voor de hoofdprijs laten gaan. Het lijkt er nu op dat Chelsea dus bereidt is om aan de eisen van de Eindhovenaren te voldoen. Volgens clubwatcher Marco Timmer bedraagt de transfersom zo'n 35 miljoen euro, die volgens het ED kan oplopen tot 40 miljoen.

Madueke is afkomstig uit de jeugdopleiding van Tottenham Hotspur en maakte in het seizoen 2019/2020 zijn debuut in de hoofdmacht van de Eindhovenaren. Hij kwam in totaal tot 88 wedstrijden voor PSV, waarin hij 24 keer trefzeker was. In Londen kan Madueke rekenen op stevige concurrentie. Eerder deze transferperiode werd onder meer Mykhailo Mudryk al voor een bedrag van 100 miljoen euro aangetrokken door The Blues.

PSV op zoek naar vervanger

Nu het vertrek van Madueke aanstaande is, zullen de Eindhovenaren naar verwachting op zoek gaan naar versterkingen op de transfermarkt. Trainer Ruud van Nistelrooij gaf eerder al aan alleen mee te willen werken aan een vertrek van de Engelsman als er een vervanger voor hem aan wordt getrokken. Onder meer Arnaut Danjuma van Villarreal en Jesper Karlsson van AZ werden eerder al in verband gebracht met een overstap naar PSV.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

RespectNietmeteenSchelden
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ajax moest Ten Hag, Overmars, Antony, Mazraoui, Gravenbergh, Martinez, Tagliafico laten gaan en kijk waar Ajax nu er mee zit en staat. Dit wordt een moeilijk seizoen voor Ajax, is een ongeschreven wet, maar Ajax komt terug. PSV moest/moet Gakpo, Madueke, Sangaré (misschien) en De Jong laten gaan. Nu komen de problemen voor PSV. PSV zal ook problemen krijgen, is een ongeschreven wet.

FC1993
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Het Eindhovens Dagblag... Nooit van gehoord!

Allback
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Mooie deal voor die jongen en PSV. Denk wel dat hij een enorm risico loopt als blessure gevoelige speler op de Engelse velden. Ben wel benieuwd hoe PSV dit op korte en lange termijn gaat opvangen. Werkelijk alle creativiteit is eruit voorin bij PSV nu.

gtsb
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ik begrijp het wel ,maar wel jammer voor de eredivisie . Als hij fit is een geweldig om te zien

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ja.. cashen?

MarcoDieBasta
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Jammer, vooral vorig seizoen was het een genot om naar deze speler te kijken. Lang uit de running en volgens mij nog niet dat niveau meer aangetikt. Maar best goed geld alhoewel de eredivisie steeds meer smaakmakers verliest en dus kijkniveau

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen