Derksen keihard voor Blind: "Het zijn geen idioten bij Ajax"

19 januari 2023, 10:07

Johan Derksen vindt dat Daley Blind blaam treft voor zijn rommelige vertrek bij Ajax. Er klinkt op dit moment vooral veel kritiek op de manier waarop Alfred Schreuder het dossier-Blind heeft aangepakt. De 32-jarige linksback moet volgens Derksen echter niet alleen als slachtoffer worden beschouwd.

Schreuder erkende deze week in een interview in De Telegraaf dat hij anders had moeten handelen toen Blind afscheid kwam nemen op De Toekomst. De trainer was op dat moment in een vergadering en bleef zitten waar hij zat, waardoor de twee elkaar niet gedag hebben gezegd. "Hij is erachter gekomen dat hij het niet goed heeft aangepakt", begint Derksen bij Veronica Offside. "De andere kant van de medaille is dat de complete directie tegen Blind heeft gezegd: na de winterstop heb je geen toegang meer tot de training en je krijgt een vrije transfer omdat we willen dat je weggaat. Dat is toch een teken."

Ajax heeft Blind niet voor niets naar de uitgang geduwd, stelt Derksen. "Ajax heeft niet de beste directie, maar het zijn ook geen idioten. Dat is een teken dat hij zich in de groep heel vervelend heeft opgesteld. Het druppelde ook af en toe door dat hij met niemand meer communiceerde. Hij was in zijn eer aangetast, zijn ego was gekrenkt. Hij stond in zijn idee ver boven iedereen", aldus Derksen. "Als Blind zich in de hele organisatie fatsoenlijk had gedragen, dan had hij een koninklijk afscheid gekregen. Van der Sar en de anderen hebben niets tegen die jongen, maar ze hebben op een gegeven moment toch gezegd: je moet weg, je kunt niet eens meer komen trainen, want je bent de sfeer aan het verpesten."

Ook kritiek op Schreuder

René van der Gijp is juist kritisch op Schreuder, die zich in zijn ogen als een 'middelmatige' trainer heeft gedragen. "Hij zit er niet alleen voor zichzelf. Hij is een uithangbord van de club, zoals Jürgen Klopp bij Liverpool en Pep Guardiola bij Manchester. Als iemand met de status van Blind afscheid komt nemen en je komt niet naar beneden, dan hoor je er eigenlijk niet thuis."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Derksen is regelmatig onnodig grofgebekt, maar persoonlijk ben ik er wel van overtuigd dat hij heel goed op de hoogte is van wat er speelt bij clubs. Ik heb verder niks tegen Blind, maar ik denk dat Derksen niet uit zijn nek lult.

JOKKER
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

KLOPT HELEMAAL BEZEM MOET DOOR ELFTAL EN HELLE STAF EN DIRECTIE ZYN EEN HOOP RAT 🐀 DAAR EN NATUURLIJK SCHREUDER DAT IS DE GROOTSTE RAT 🐀

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen