Onherstelbare schade aan het hart bij Marc Overmars

19 januari 2023, 07:29   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Marc Overmars heeft onherstelbare schade aan het hart, zo laten vrienden en bekenden van de technisch directeur van Antwerp weten aan De Telegraaf. Hoewel de 49-jarige Overmars gisteren zijn gezicht weer liet zien bij de Belgische club, heeft hij nog een lange weg te gaan alvorens hij zijn werkzaamheden (eventueel) weer volledig kan hervatten.

Overmars kreeg op 30 december een hartaanval, belde 112 en werd razendsnel door een ambulance van zijn woning in Epe naar het ziekenhuis in Zwolle vervoerd. Daar kwam men erachter dat de grootste kransslagader verstopt zat, waarop de voormalig aanvaller werd gedotterd en er een stent werd geplaatst. Er zit nog altijd een bloedprop in het hart van Overmars, waarvoor hij bloedverdunners krijgt.

Als gevolg van zuurstofgebrek door de hartaanval is een deel van de hartspier van Overmars afgestorven. Het hart kan daardoor nog maar dertig in plaats van zestig of zeventig procent van zijn volume pompen. "Dat klopt. Ik moet rustig aandoen en stapje voor stapje vooruit", bevestigt Overmars, die ervoor kiest om verder niets te zeggen over wat hem is overkomen.

Luuk Otterspoor, cardioloog van het Catharina Ziekenhuis in Eindhoven, kent het dossier-Overmars niet, maar kan wel in algemene zin wat zeggen over de gevolgen van een hartinfarct. Volgens hem kan na ongeveer een half jaar de precieze schade worden opgemaakt. "Nu is nog sprake van de acute fase, het hart heeft net een klap gehad. Waarschijnlijk – want dat is bij zeventig procent van de patiënten zo – zal de pompfunctie van het hart nog een aantal procent verbeteren. Dat komt in dat geval doordat een deel van de cellen herstelt en het hart gaat compenseren", vertelt hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Sterkte Marc hoop dat je er toch bovenop komt 💪

Zeeuwke
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Lollig ben je man !

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen