'Little Scandinavia' bij FC Groningen is nu weer een Deen rijker

18 januari 2023, 22:35   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

FC Groningen heeft de komst van Mads Bech Sørensen bevestigd. De 24-jarige centrale verdediger wordt voor de rest van dit seizoen gehuurd van het Engelse Brentford

Eerder vandaag werd al bekend dat Sørensen de belangrijkste kandidaat was om de Groningse defensie te komen versterken. Nadat Hjalmar Ekdal (Djurgårdens) onhaalbaar bleek schakelde technisch directeur Mark-Jan Fledderus door naar de Deen die bij zijn Engelse werkgever dit seizoen niet zeker is van een basisplaats. "Mads is een grote, fysiek sterke centrale verdediger. Hij heeft de laatste seizoenen op hoog niveau getraind en gevoetbald en brengt daarmee de nodige ervaring met zich mee. Wij denken dat hij direct van waarde kan zijn voor onze verdediging en dichten hem daarbij ook leiderschapskwaliteiten toe", verklaart Fledderus op de website van de club.

Sørensen is de derde aanwinst die Fledderus in twee dagen tijd heeft weten te presenteren. De geplaagde club was dan ook op zoek naar een kwaliteitsimpuls nadat de ploeg van trainer Dennis van der Ree belabberd uit de winterstop was gekomen. In de Eredivisie werd verloren van Excelsior (1-0) en Feyenoord (0-3), terwijl tussendoor in de KNVB Beker schlemielig werd verloren van de amateurs van Spakenburg (2-3). 

Little Scandinavia

Na de Noor Johan Hove en de Zweed Aimar Sher is Sørensen bovendien ook de derde speler uit Scandinavië die de toch al zo noordelijk ingerichte selectie van FC Groningen komt versterken. Met de Noorse verdediger Isak Määttä en de Zweden Yahya Kalley, Daleho Irandust en Paulos Abraham was sowieso al een heel contingent noord-Europese spelers aanwezig in de Euroborg. Na het aantrekken van Sørensen is FC Groningen nog niet uitgewinkeld, want Fledderus zou ook nog graag een vleugelspeler toevoegen aan het elftal. Daarvoor is de Noor Jens Petter Hauge (momenteel door Eintracht Frankfurt verhuurd aan KAA Gent) naar verluidt de belangrijkste kandidaat.

Lees ook: Nog een Noor in aantocht? 'Groningen in gesprek over Hauge (23)'

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen