Dzeko breekt Ronaldo-record, Inter legt beslag op Supercoppa

18 januari 2023, 22:11   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Internazionale heeft beslag gelegd op de Italiaanse Supercoppa. In het Saoedische Riyadh was het veel te sterk voor stadgenoot AC Milan, dat met 3-0 werd afgedroogd. Denzel Dumfries bleef in de finale 90 minuten op de bank, terwijl Stefan de Vrij kort voor het einde van de finale nog mocht invallen.

Inter walste in de openigsfase over de stadgenoot heen. Al na tien minuten was het raak toen Federico Dimarco (foto) de openingstreffer op zijn naam bracht. Nauwelijks tien minuten later verdubbelde routinier Edin Dzeko de score door beheerst raak te schieten. 

Daarmee was de ruststand ook bereikt. Inter bleef in de tweede helft heer en meester, maar het publiek moest tot minuut 77 wachten op een derde treffer. Die kwam er uiteindelijk via Lautaro Martínez. De Argentijn, die in Qatar de beslissende penalty nam tegen het Nederlands elftal, rondde fraai met buitenkant links af en bezegelde daarmee de wedstrijd definitief.

Record

Met de tweede treffer wist de Bosnische spits Dzeko overigens ook een record van Cristiano Ronaldo uit de boeken te schieten. Hij is nu de oudste speler ooit die scoorde in de finale van de Italiaanse Supercup. Ronaldo scoorde in 2019 voor Juventus toen die club eveneens van AC Milan wist te winnen maar was destijds jonger dan Dzeko (36) momenteel is. 

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen