Strafzaak tegen Rai Vloet gepland, aanwezigheid nog onduidelijk

18 januari 2023, 21:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Op 20 maart wordt in de rechtbak op luchthaven Schiphol de strafzaak tegen voormalig Heracles Almelo-speler Rai Vloet gehouden. De 27-jarige Vloet moet zich verantwoorden voor het ernstige auto-ongeluk dat hij in november 2021 veroorzaakte op de A4 bij Hoofddorp. Daarbij kwam een vierjarig kind om het leven. 

Na de aanrijding was lang onduidelijk wie de auto bestuurd had: Vloet of zijn passagier. Uiteindelijk gaf de voetballer toe dat hijzelf degene was geweest die op dat moment achter het stuur zat. Bovendien bleek dat Vloet op dat moment een te hoog alcoholpromillage in zijn bloed had én dat hij een snelheid van ruim 200 kilometer per uur reed op het moment van de klap.

Vloet mocht zijn zaak wel in vrijheid afwachten en keerde zelfs terug in het veld bij zijn toenmalige club Heracles. Dat kwam de club en trainer Frank Wormuth echter op een storm van kritiek te staan, waarna besloten werd dat hij niet meer in actie zou komen voor de Almeloërs. Later vertrok hij naar het Kazachstaanse FC Astana, tegenwoordig is hij als voetballer actief in Rusland waar hij uitkomt voor FK Oeral. 

Lees ook: Veelbesproken Vloet laat Astana achter zich en tekent in Rusland

Volgens Erik Thomas, de advocaat van de voetballer, zal Vloet voor de behandeling van zijn zaak persoonlijk aanwezig zijn in de rechtszaal. "Daar ga ik wel vanuit", zegt hij tegenover RTV Oost. Dat de zaak dient in de rechtbank op Schiphol, die streng kan worden beveiligd als er grote criminelen terechtstaan, is volgens de rechtbank Noord-Holland niet omdat dergelijke maatregelen ook nodig zouden zijn als Vloet zich komt verantwoorden. "Deze locatie wordt voor meerdere doeleinden ingezet, ook voor minder grote zaken", zegt een woordvoerder tegenover het regionale medium. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ruim een jaar later. Dat is toch eigenlijk schandalig. En ondertussen gewoon fijn voetballen.....

Voetbalfanaat
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Tja als het hier te heet onder de voeten wordt dan vlucht je "gewoon" naar Rusland net als Promes ook deed 👎.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Blijkbaar wel ja.

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen