NAC Breda heeft nieuwe trainer: Hyballa keert terug op oude nest

18 januari 2023, 18:56   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

NAC Breda heeft een nieuwe trainer. Peter Hyballa (47) heeft een contract tot het einde van het huidige seizoen getekend bij de Brabantse club, dat tevens een optie heeft om de verbintenis te verlengen. 

Hyballa is geen onbekende in Breda. In 2020 stond de Duitser al vijf maanden aan het roer bij de club, maar moest hij vertrekken na een meningsverschil met het magement van de club. Nu volgt hij Robert Molenaar op, die kort voor de jaarwisseling aan de kant werd gezet wegens tegenvallende prestaties in de Keuken Kampioen Divisie. Daarin staat de club vooralsnog slechts twaalfde. 

Pierre van Hooijdonk, lid van de Raad van Commissarissen van de club die hij ook als speler diende, reageert verheugd op de aanstelling van Hyballa. "Hij is op dit moment de juiste man op de juiste plaats voor ons", zegt hij op de website van NAC. "Wij zien bij Hyballa een manier van werken die volgens ons past bij de clubcultuur en bij onze jonge spelersgroep. Ook tijdelijk hoofdtrainer Ton Lokhoff is tevreden met de benoeming van Hyballa", vervolgt de oud-spits. 

Play offs

"De stad Breda is nooit uit mijn gedachten geweest, dat is bekend, heb ik nooit onder stoelen of banken gestoken", meldt de trainer zelf op het digitale thuis van zijn nieuwe oude werkgever. Hyballa is ondanks de mindere prestaties die de club in de eerste seizoenshelft liet zien zeer ambitieus. "Voor nu is het voor mij meteen 'volle bak' erop. Het behalen van de play offs is het grote doel en verder komen in de beker is uiteraard ook van groot belang. Ik begin er graag aan, omdat je bij NAC nooit alleen staat in zo'n situatie; je hebt thuis altijd een heel stadion achter je, ik verheug me daar op."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen