'Real Madrid zoekt nieuwe rechtsback en komt uit bij Dumfries'

18 januari 2023, 16:00   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Real Madrid is op zoek naar een versterking van de rechtsbackpositie omdat het achter Dani Carvajal geen alternatief van het gewenste niveau ter beschikking heeft. In de zoektocht naar een volwaardig alternatief voor de 31-jarige Spanjaard zou het oog van de Koninklijke zijn gevallen op Denzel Dumfries

Dat schrijft het Spaanse Fichajes woensdagmiddag. Real zou Dumfries al in zijn PSV-tijd op de korrel hebben gehad, maar de club zag destijds af van de mogelijkheid om de geboren Rotterdammer voor een bedrag van 15 miljoen euro naar de Spaanse hoofdstad te halen. Volgens het Spaanse medium zou Dumfries momenteel vermoedelijk een transfersom van 'boven de 50 miljoen euro' kosten, 'wat nog steeds betaalbaar is voor de club'. Real hoopt naar verluidt te profiteren van de mindere financiële positie van de Italiaanse topclub, waardoor een afscheid van Dumfries bespreekbaar zou moeten zijn voor de Nerazzuri.  

Dumfries is bezig aan zijn tweede seizoen bij Internazionale, waar hij aan de rechterkant doorgaans alle vrijheid krijgt om de gehele flank te bestrijken aangezien de Italianen net als het Nederlands elftal doorgaans met drie centrale verdedigers acteren. De aanvalsdrang van Dumfries leidde dit seizoen tot een doelpunt en drie assists in de Serie A, terwijl hij ook scoorde in het Champions League-duel met Viktoria Pilsen. Daarnaast is Dumfries al een aantal jaar de eerste keus in Oranje. In het kalenderjaar 2022 scoorde hij drie keer voor zijn land, waaronder een treffer in de achtste finale van het WK in Qatar. Tijdens die wedstrijd, die met 3-1 werd gewonnen van de Verenigde Staten, leverde hij bovendien de assist bij beide andere treffers van Oranje. Eerder deze maand werd Dumfries overigens ook al gelinkt aan Bayern München, dat een opvolger zoekt voor Benjamin Pavard die na dit seizoen vermoedelijk naar FC Barcelona zal vertrekken.

Lees ook: 'Oranje blijft in trek bij Bayern; nog een Nederlander op verlanglijst'

Vaste keus

In Madrid zou Dumfries met Carvajal moeten concurreren om een basisplaats. De Spanjaard is afkomstig uit de jeugdopleiding van Real maar werd in 2012 verkocht aan het Duitse Bayer Leverkusen. Een jaar later haalde Real hem echter alweer terug, waarna hij zich opwerkte tot basisspeler in het elftal dat sindsdien onder meer vijf keer beslag wist te leggen op de Champions League. Naast Carvajal beschikken de Madrilenen ook over Álvaro Odriozola en Lucas Vazquez die beiden eveneens als rechtsback kunnen acteren. 

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen