'Groningen blijft speuren naar versterking en klopt aan in Londen'

18 januari 2023, 14:35

Mads Bech Sørensen moet de volgende aanwinst van FC Groningen gaan worden. De centrumverdediger komt bij zijn huidige werkgever Brentford amper aan spelen toe en moet de degradatiekandidaat uit de defensie zorgen gaan helpen. De 24-jarige Deen ligt nog een half jaar vast in Londen.

Volgens RTV Noord staat Sørensen hoog op het verlanglijstje van technisch directeur Mark-Jan Fledderus. De voormalig jeugdinternational van Denemarken wordt gezien als sterke linksbenige verdediger. Hij speelde dit seizoen echter nog niet veel namens Brentford. Sørensen kwam pas vier keer in actie en deed dat steeds als invaller. Hij deed ook even mee in de met 4-0 gewonnen wedstrijd tegen Manchester United.

Lees ook: FC Groningen versterkt zich met tweetal

Sørensen begon zijn loopbaan bij AC Horsens en maakte in de zomer van 2017 de stap naar Brentford. Destijds speelde hij bij de Londenaren in het tweede elftal en kwam de hoofdmacht nog niet uit in de Premier League. Sørensen werd de afgelopen jaren ook verhuurd aan AFC Wimbledon en het Franse OGC Nice. Dat meest recente avontuur werd geen succes en zodoende keerde de Deen terug naar Brentford.

Aanwinsten

Eerder haalde Groningen al de 22-jarige Noor Johan Hove en de 20-jarige Zweed Aimar Sher binnen. Daarnaast worden de pijlen door de laagvlieger gericht op Jens Petter Hauge, die momenteel door Eintracht Frankfurt wordt verhuurd aan KAA Gent. De komst van verdediger Hjalmar Ekdal van Djurgårdens is volgens RTV Noord geen optie meer. Groningen staat momenteel op de teleurstellende vijftiende plaats in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen