'Zidane krijgt na Frankrijk-debacle nieuwe kans in clubvoetbal'

18 januari 2023, 09:45   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Zinédine Zidane zou zomaar eens de nieuwe trainer van Juventus kunnen worden. De grootmacht uit Turijn is naar verluidt op de achtergrond bezig met een lijstje met opvolgers van de geplaagde Massimiliano Allegri. Zidane zit momenteel al een tijdje zonder club.

De vijftigjarige oefenmeester werkte tot op heden alleen als trainer bij Real Madrid. Eind 2022 leek hij hard op weg om bondscoach van Frankrijk te worden, maar de voetbalbond besloot het contract van Didier Deschamps toch te verlengen. Daar werd op Franse bodem dubbel op gereageerd. Inmiddels lijkt er voor Zidane snel een nieuwe uitdaging te komen. Volgens het Spaanse medium Todofichajes ziet Juventus hem als ideale opvolger van Allegri.

Lees ook: Schreuder zelfkritisch: "Had zeker naar Blind toe moeten gaan"

Die zit vooralsnog echter gewoon op de bank bij Juventus, dat afgelopen weekend een enorme tik kreeg van titelconcurrent Napoli. Daarmee werden de geruchten over een afscheid van de Italiaan hardnekkiger. Zidane speelde tussen 1996 en 2001 vijf seizoenen in het shirt van De Oude Dame. Hij is overigens niet de enige optie voor de club uit Turijn. Antonio Conte zou ook op het lijstje staan, maar hij staat nog onder contract bij Tottenham Hotspur.

Luis Enrique

Ook in Madrid is het nog niet duidelijk wat er met de trainer gaat gebeuren. Diego Simeone lijkt na jaren van trouwe dienst afscheid te gaan nemen van Atlético Madrid. In de persoon van Luis Enrique wordt door het Spaanse medium Deportes Cuatro een mogelijke opvolger genoemd. Enrique was de afgelopen jaren bondscoach van Spanje en werkte in clubverband bij AS Roma, Celta de Vigo en FC Barcelona. Hij zou een avontuur in Madrid wel zien zitten.

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen