'Ruildeal Memphis blijft optie na uitlatingen in Belgische media'

18 januari 2023, 09:05

Memphis Depay lijkt deze maand nog afscheid te nemen van FC Barcelona. De aanvaller wordt nadrukkelijk gelinkt aan Atlético Madrid en zou zelfs al akkoord zijn met de club uit de hoofdstad van Spanje. Daarin speelt Yannick Carrasco, die graag naar het Camp Nou wil, een belangrijke rol.

Memphis is volgens de Spaanse krant Mundo Deportivo al akkoord over een contract tot medio 2025 bij Atlético, dat João Félix al verhuurde aan Chelsea. Nu is het aan beide grootmachten om de onderhandelingen weer op te pakken. Barcelona zou naar verluidt zeven miljoen euro willen en dat lijkt Atleti momenteel niet te willen betalen. Daarmee wordt de kans op een eventuele ruildeal een stuk groter. Carrasco is daarin ook een schakel.

Lees ook: 'Memphis en Atlético Madrid zijn akkoord over contract tot 2025'

De Belg wil graag de stap naar het Camp Nou maken, al heeft Atlético liever dat hij in Madrid blijft. Daarom zullen de Madrilenen niet blij zijn met uitlatingen van zijn zaakwaarnemer Pini Zahavi. "Het is ons plan om Yannick Carrasco te ruilen voor Memphis Depay. Dat is momenteel niet concreet en ik weet niet of het gaat luken, maar de gesprekken zijn gaande. Yannick wil graag naar Barcelona", aldus Zahavi tegenover Het Nieuwsblad.

Transfervrij

Memphis beschikt over een aflopend contract bij Barcelona, maar trainer Xavi houdt hem eigenlijk liever bij de selectie. Bij de Catalanen hoeft de Oranje-international echter niet te rekenen op veel speeltijd. Met het oog op het Nederlands elftal wil Memphis spelen en die kans krijgt hij bij Atlético. Daar ligt Carrasco overigens nog tot de zomer van 2024 vast. De aanvaller speelde eerder ook bij AS Monaco en Dalian Yifang.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen