'Totale flop kostte kostte Ajax ruim 75 duizend euro per balcontact'

17 januari 2023, 23:30   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Ajax neemt per direct afscheid van Lucas Ocampos. De Argentijn kwam afgelopen zomer na een heuse transfersoap als huurling naar de Johan Cruijff Arena, maar keert na een zeer teleurstellend verlopen halfjaar terug naar zijn werkgever Sevilla

Ajax had Ocampos willen voor een bedrag van 20 miljoen euro willen overnemen van de Spanjaarden, maar daar stak de Raad van Commissarissen van de Amsterdamse club eigenhandig een stokje voor. Dat was achteraf maar goed ook, want Ocampos zou uiteindelijk maar 114 minuten verdeeld over zes wedstrijden in actie komen voor het elftal van Alfred Schreuder. 

Lees ook: 'Ocampos terug naar Sevilla

In het huurcontract met Sevilla werd wel een koopoptie ter waarde van naar verluidt 16 miljoen euro opgenomen, maar daar maakt Ajax vanzelfsprekend geen gebruik van. Nu aan het ongelukkige huwelijk tussen Ajax en Ocampos een vroegtijdig einde is gekomen, komt VI-journalist Bart Frouws met een opvallende rekensom. Als de huursom van naar verluidt 9 miljoen euro (bestaande uit een huurbedrag plus het salaris dat Ajax voor haar rekening nam) gedeeld wordt door het schamele aantal keren dat Ocampos aan de bal was namens de club, dan heeft hij Ajax ruim 75 duizend euro per balcontact gekost.

Overigens komt Ocampos bij Sevilla in opnieuw in een onrustige situatie binnen. De subtopper die de afgelopen jaren meermaals beslag legde op de Europa League is dit seizoen verwikkeld in een zware degradatiestrijd. Vooralsnog staat het elftal op de voorlaatste (negentiende) plaats in La Liga, met slechts vijftien punten uit de eerste zeventien duels. Met Ocampos aan boord hoopt de club de weg omhoog weer in te kunnen gaan slaan. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

AKers21
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Geld zat :) Als je spelers als Bassey koopt voor 23 miljoen en die een salaris geeft van 2,2 miljoen.... Wat is dan een paar ton per balcontact. Was ie voor die prijs maar vaker aan de bal geweest :)

Kramer
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

Ag, als je geen risico neemt wordt je nooit beter.

PPMS
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

FCUpdate heeft duidelijk weer eens niks beters te melden. Wat een amateuristisch niveau.

DIESEL72
Link gekopieerd!
    0
    + 1
avatar

1 KNEUS MINDER BY AJAX WAS EEN MIS KOOP

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen